Έξι άνδρες, εκ των οποίων οι δύο κρατούνται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού για άλλη υπόθεση, ταυτοποίησε η Αστυνομία ως δράστες της ληστείας που είχε γίνει τον Ιανουάριο σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Κακοποιοί είχαν εισβάλει στο σπίτι ζεύγους ηλικιωμένων, τους οποίους απείλησαν, και χτύπησαν τον 46χρονο γιο τους αρπάζοντας 50 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ληστές παραβίασαν με λοστό την είσοδο της μονοκατοικίας, την ώρα που τα θύματά τους κοιμόντουσαν. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αφού άσκησαν βία εναντίον του γιου και απείλησαν τους γονείς του, έψαξαν το σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και μία τραπεζική κάρτα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο όχημα, το οποίο εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή, βάζοντάς του φωτιά προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Βέροιας.