Δεκαέξι προληπτικές προσαγωγές στην Πέλλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας Κουβέλη

Οι προσαχθέντες κατέθεσαν μηνύσεις


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
10:31
04/03/2019
Δεκαέξι προληπτικές προσαγωγές στην Πέλλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας Κουβέλη
54
loading

Σε 16 προληπτικές προσαγωγές προχώρησε την Κυριακή η Αστυνομία στο δημαρχείο Πέλλας στα Γιαννιτσά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να μην δημιουργηθούν επεισόδια. Ο κ. Κουβέλης είχε μεταβεί στα Γιαννιτσά για να παραβρεθεί σε εκδήλωση μνήμης για την αγωνίστρια της Δημοκρατίας και της Αριστεράς Ουρανία Νιζαμίδου.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοστελίδα logospellas.gr τα 16 άτομα κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών για περισσότερες από 2,5 ώρες. Την ώρα της άφιξης του κ. Κουβέλη στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η Τροχαία προχώρησε και σε αποκλεισμό δρόμων.

Οι 11 από τους 16 προσαχθέντες κατέθεσαν μήνυση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της μήνυσης

«Ενώπιον του κ  Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γιαννιτσών

(δια του κ. Διοικητή  του ΑΤ Γιαννιτσών)

Μηνυτήρια Αναφορά

Κατά παντός  αρμοδίου υπευθύνου

Αξιότιμε κ Εισαγγελεύ

Άπαντες οι μηνυτές είμαστε Έλληνες πολίτες  που έχουμε εκπληρώσει το καθήκον μας προς την  πατρίδα, όχι μόνο με τη στρατιωτική μας θητεία, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή μας σε όσα για την προστασία αυτής επιτάσσει το Σύνταγμά μας.

Τα δε στοιχεία μας είναι γνωστά στις αρχές, όπως είναι και γνωστό ότι μας ενώνει  όλους μας  η αγάπη για την πατρίδα και η ενεργός συμμετοχή μας στις νόμιμες συναθροίσεις –  συλλαλητήρια των Ελλήνων πολιτών κατά της κατάπτυστης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών τα αποτελέσματα της οποίας κατά της εθνικής ακεραιότητας της πατρίδας μας είναι ήδη ορατά από ημερών.

Σήμερα 03/03/2019 περί ώρα  11:00πμ στα Γιαννιτσά  ήταν προγραμματισμένη κλειστή  εκδήλωση, στο Δημαρχείο Πέλλας,  με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, θιασώτη της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία  όπως πληροφορηθήκαμε, θα ήταν παρόντες και οι Βουλευτές Πέλλας, ομοίως υπέρμαχοι της παραπάνω συμφωνίας την οποίας και εψήφισαν προσφάτως στην Βουλή κκ Τζάκρη και Σηφάκης. Άπαντες οι υπογράφοντες από τον 1ο έως τον 7ο, ήμασταν εντός  ή πλησίον καταστήματος ΚΑΦΕ πλησίον του Δημαρχιακού  Μεγάρου στη Συμβολή  των οδών Χατζηδημητρίου και Εθνικής Αντίστασης και οι λοιποί από τον 8ο έως τον 11ο ήμασταν λίγα μέτρα μακρύτερα  επί  της οδού  Χατζηδημητρίου, έξω από το κατάστημα της ΑΛΦΑ Τράπεζας.

Άνευ λόγου  και αιτίας, άνδρες με πολιτική περιβολή οι οποίοι μας δήλωσαν ως ιδιότητα τους αυτή του αστυνομικού Ασφαλείας, μας προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ περί ώρα 10.00 π.μ τους από 1ο έως 7ο, και περί ώρα 11:00  τους λοιπούς από 8ο έως 11ο, μαζί με άλλους συμπολίτες μας. Με την  άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία  δεν  θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως)  εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν.

Στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών παραμείναμε έως  τις 13.15, όπου μας πληροφόρησαν ότι είμαστε πλέον ελεύθεροι όπως και οι λοιποί προσαχθέντες πλην ημών.

Επειδή οι παραπάνω πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς πρακτικές των άνευ λόγου και αιτίας προσαγωγών και διαπόμπευσης δημοκρατικών πολιτών που το κοινό τους γνώρισμα και τίποτα άλλο είναι μόνο η αγάπη για την πατρίδα (και αυτό ήταν η αιτία της προσαγωγής και παράνομης κατακράτησής μας)  δεν αρμόζουν σε ελεύθερη δημοκρατική χώρα, όπως την πατρίδα μας (έως τώρα τουλάχιστον) και θυμίζουν τη Ναζιστική Γερμανία, την Αλβανία του Χότζα και τα Σκόπια επί Τίτο.

Επειδή  σε ουδεμία ενέργεια προβήκαμε που να δικαιολογείται  η προσαγωγή μας και ο διασυρμός μας  ενώπιον  των συμπολιτών μας  κάτι  το οποίο μας έχει θίξει και προσβάλει βαθύτατα.

Επειδή από τις παραπάνω πράξεις των αρμοδίων πολιτικών και αστυνομικών προκύπτει  σωρεία παραβιάσεων του Συντάγματος που προστατεύει την ελευθερία της προσωπικότητας εκάστου Έλληνα πολίτη και του Π.Κ από την στιγμή  όπου άνευ λόγου και αιτίας  και μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών μας  λες και ήμασταν καταζητούμενοι  για εγκλήματα του Π.Κ μας προσήγαγαν  οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί εκθέτοντάς μας  στους ευρισκομένους πλησίον μας συμπολίτες μας και προσβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο  βάναυσα την προσωπικότητά μας,

Ακολούθως δε, μας κατακράτησαν παρανόμως στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών έως τις 13.15.

Εκ των παραπάνω προκύπτει ότι στα Γιαννιτσά Πέλλας  από ώρα 10.00 πμ για τους από 1ο έως και 7ο ο και  από 11.00 πμ για τους από 8ο έως  11 ο έως τι 1.15  με τις  παραπάνω εις βάρος μας  πράξεις τελέσθηκαν από τους  φερόμενους  ως προϊστάμενους των υπηρετούντων  αστυνομικών υπαλλήλων στο Αστυνομικό  και στο Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών τα αδικήματα  της παράβασης  καθήκοντος (ΠΚ 259 της κατάχρησης εξουσίας (ΠΚ 239 παρ. 2), καθώς και της παράνομης κατακράτησής μας επί  1 και 2 τουλάχιστον  ώρες (ΠΚ 325) και της ηθικής αυτουργίας  στην τέλεση  αυτών  των  όποιων αστυνομικών  και πολιτικών προϊσταμένων  διέταξαν  την  προληπτική  προσαγωγή μας  και κράτηση μας  έως  τι ς 13.15 .  ώρα στο Α.Τ Γιαννιτσών μαζί με άλλους συμπολίτες μας παρότι δεν συνέτρεχαν νόμιμες προϋποθέσεις σύλληψής μας ή για άλλους λόγους (!), προσαγωγής μας, δεν είχαμε τελέσει κανένα αδίκημα, ούτε υπήρχε υπόνοια τέλεσης αδικήματος ουδενός εξ ημών».

Για όλους αυτούς  τους λόγους και με την επιφύλαξη εκάστου νομίμου δικαιώματος μας ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, των διοικητικών και δικαστικών αρχών.

Μηνύουμε τους αγνώστους σε μας, υπευθύνους αστυνομικούς και πολιτικούς προϊσταμένους που έδωσαν  τις σχετικές εντολές στους άνδρες του Τ.Α Ασφαλείας Γιαννιτσών για την προσαγωγή μας και παρακράτηση μας παρανόμως για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259), της κατάχρησης εξουσίας (ΠΚ 239 παρ. 2), καθώς και της παράνομης κατακράτησής μας από τις  10.00 π.μ για τους  1ο έως και 7ο  και  από τις 11:00πμ για τους 8ο έως και 11ο (ΠΚ 325) στο Α.Τ Γιαννιτσών ως τις 13.15, παρότι δεν συνέτρεχαν νόμιμες προϋποθέσεις σύλληψής μας ή για άλλους λόγους (!), προσαγωγής μας, δεν είχαμε τελέσει κανένα αδίκημα, ούτε υπήρχε υπόνοια τέλεσης αδικήματος ουδενός εξ ημών»

Αιτούμεθα την ποινική δίωξη και τιμωρία τους και επιφυλασσόμενοι του δικαιώματός μας για την παράσταση μας ως πολιτικώς ενάγοντες για τη χρηματική μας ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί από τις παραπάνω παράνομες και άδικες κατά ημών πράξεις και του διασυρμού μας ενώπιον των συμπολιτών μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

54
σχόλια
 1. avatar ????

  Εκει στα γιαννιτσα καντε λιγο την αυτοκριτικη σας! Την τζακρη την ψηφιζετε επανειλλημενα, μην γκρινιαζετε αν σας μπουζουριασανε! Τζακρηδες κ κουβεληδες θα υπαρχουν παντα, εμεις πρεπει να τους απομονωνουμε ολους αυτους τους επαγγελματιες πολιτικους!

 2. avatar greg

  εγω που διαβαζω Αυγη ....καθε μερα... δεν εγραψε τπτ....
  αρα ...δεν εγινε τπτ και ειστε ολοι φασιστες...δεν σας αρεσει ο
  Αλεξης ....μααααλιστα....μια χαρα παιδι... οτι ειπε το κανε
  ...τωρα με τη δευτερη τετραετια θα φτιαξει κ τα υπολοιπα...
  εσεις ψηφιστε τον κ μην ασχολειστε ...ξερει αυτος....

 3. avatar ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

  Γιατι δεν συλλαμβανουν προληπτικα ολους τους αντιφρονουντες Ελληνες που αντιστεκονται ακομη ? Ουτως η αλλιως εχει γινει ΔΕΞΙΟΣ απο αριστερος και εφαρμοζει χουντικες μεθοδους. Αλλωστε την τεχνικη την εμαθε απο τον πατερα του που επαιρνε δουλιες απο την χουντα των συνταγματαρχων.

 4. avatar Βασίλειος ο Β’

  Μυνήσεις στους Συριζαίους και ενημέρωση των ευρωπαικών σταθμών και καναλιών για την επιβολή ακροαριστερής χούντας στην Ελλάδα. Διαδώστε το παντού με κάθε μέσο πριν μας βάλουν και εμάς και τα παιδιά μας στη φυλακή.

 5. avatar Καλώς ήλθατε στην πρώτη φορά (ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ) Αριστερά

  Ας ευχηθούμε ότι θα είναι καί η τελευταία ,αν κάτι μάθαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια .

 6. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Ζητω η κομμουνα που επελεξαν το 2015 οι 2.500.000 χρησιμοι ηλιθιοι.

 7. avatar Τερας

  Σε λόγο θα ανοίξουν και την Μακρόνησο για να φυλάκισουν και να εξορίζουν τους Έλληνες ηια τα εθνικά τους φρονήματα.
  Γιατί οι ανόητοι Έλληνες εμπιστεύονται ηλίθιους πολιτικούς
  Dead Not Alive

 8. avatar επαμιτης

  χουντοαριστεροιιιι φασιστεροιιιι καθικια του κερατα ντροπηηηη!!! καθαρο σχεδιο καλλιεργειας φοβου στους πολιτες! ντροπη αληταρια! ντροπη και αισχος!

 9. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
  ΓΙΑ ΝΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ..............
  ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ.

 10. avatar Μαρια κ.

  Κουβελη νιώθεις περήφανος? ?????δεκαέξι μόνο???κουκουλοφόρους πόσους???για τον σταυρο στην Λέσβο 33 συλλήψεις ρουβικονες πόσους????

  1. avatar Δεν ήταν σταυρός

   αλλά σιδεροκατασκευή με τσιμεντένια βάση.

 11. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Το καρναβάλι είναι ιδέα. Δε διώκεται δε φυλακιζεται. Κάτω τα χέρια από τους μακεδονομαχους καρναβαλιστες

  1. avatar Να σου μα

   Το νμ

 12. avatar tboni2

  Σας το είχα πει από το 2015 ότι ο τσιπρας είναι ένας φασίστας.. Τον ενδιαφέρει μόνο η εξουσία.. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα ούτε οι Έλληνες. Εκτελεί εντολές ξένων κέντρων με αντάλλαγμα την εξουσία. Είναι το σκυλάκι των ξένων. Αν αύριο του πούνε να υπογράψει ότι η Θράκη ανήκει στη Τουρκία με αντάλλαγμα αλλά 4 χρόνια εξουσίας θα το κάνει με ευχαρίστηση.. Εύχομαι όταν με το καλό αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα να πληρώσει όπως πληρώνουν όλοι οι φασίστες που καταπιέζουν τους λαούς τους.

  1. avatar Δεν τον ενδιαφέρει

   Ούτε αυτόν ούτε τους τριακό-σιους τόσο η επόμενη θητεία όσο το να δουλέψουν τα λεφτά που έχουν βάλει ή θα βάλουν στη τσέπη.Τα εκατομμύρια ευρώ για να μας ξεπαστρέψουν τους Έλληνες.Δεν μπορώ να πω άλλα , δεν έχουμε δημοκρα-τία και φοβάμαι.

 13. avatar Μάκαρος

  Κάτω η χουντα...Φαντασου να επερναν την εξουσια, χωρις να ειμαστε στην ΕΕ τι θα εκαναν!

 14. avatar Νικος χασαπης

  Δεν ξέρω γιατί το διασκεδάζω τόσο πολύ και καθημερινά,ο αεργος αθεος,ανθελληνας προθυπουργς (που εσείς ψηφίσατε) και οι αυλικικοι του έχουν γίνει από τα πιο αγαπημένα μου σόου.

 15. avatar Υπαρχει πιο κατω?

  Κι ομως υπαρχει.
  Στην αντιπολιτευση που οπου να \'ναι θα βρεθουν,θα καινε παλι την Ελλαδα με το παραμικρο εν ονοματι της δημοκρατιας,που τωρα την εχουν καταντησει σταλινοχιτλερικο καθεστως.

 16. avatar Ellraiser

  Εδω παρατηρουμε οτι υπαρχει τρομερη προληψη.
  Σε ποσες περιπτωσεις το κρατος σερνει τις σαρκες του με την δαιδαλωδη απιστευτη γραφειοκρατια του - που δεν μπορει να κανει κατι !, ακομη και σε μικρα παιδια - που για να επεμβει καπως πρεπει πρωτα να δολοφονηθεις.!!
  Ποσες πραγματικα καταγγελειες κατεληξαν ασχημα λογω αδυναμιας προληψης.............
  Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν χρειαζετε και πολυ ψαξιμο η \'προληψη\' με την μεθοδο του εκφοβισμου σε κοινη θέα...

 17. avatar Αντίστα

  Λογικό να συνελήφθησαν καθότι στην χούντα συναθροίσεις άνω των τριών απαγορεύονται!

 18. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης????

  Παπαδόπουλος από τα παλιά, απαγορεύονται οι συναθροίσεις ατόμων άνω των 2 ατόμων. Ζούμε μεγάλες στιγμές της Δημοκρατίας μας με τους αριστερούς.

  1. avatar βρε ουστ!!!

   εκτός του Παπαδόπουλου, υπάρχει κι ο ερντογάν!
   μάλλον ζήλεψε τη δόξα και τις τακτικές του ο αλέξης!!!!
   όσοι τον υποστηρίζουν πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι(!) για την επιλογή τους!!!

 19. avatar Το ότι έχουμε ελευθερία και δημοκρατία να το ξεχάσουν οι Έλληνες

  Ή καλύτερα να απομυθοποιήσουν την δημοκρατία γιατί μας τα κάναν τσουρέκια με τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας των μέσω ενημέρωσης, της αριστεράς που νοιάζεται για το λαό, του ηγέτη Αντρέα, της αγωνίστριας με την τσιριχτή φωνή του ψωμί παιδεία ελευθερία, της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και όλη την μαρμελάδα που μας έριξαν στο μυαλό - θυμήθηκα τώρα σχολικές εορτές, και εκθέσεις μούφα που γράφαμε για τη δέσμη.

 20. avatar Ούστ!

  Οι γνωστοί μπαχαλάκηδες που ζήλεψαν το Γκουτζαμάνη, τον δολοφόνο του βουλευτή της αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει