Νεκρό αστυνομικό ήθελαν οι δράστες της ένοπλης επίθεσης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών. Άλλωστε τα βλήματα κατέληξαν εκατοστά μακριά από το κεφάλι ενός άνδρα των ΜΑΤ που βρισκόταν στη γωνία της Διδότου με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μόλις ο δράστης πυροβόλησε με το καλάσνικοφ τέσσερις φορές, ο σκοπός που τον αντιλήφθηκε φώναξε «επίθεση, καλυφθείτε». Όπως μετέδωσε ο Alpha σε ρεπορτάζ του, στο σημείο της επίθεσης ο αστυνομικός σώθηκε επειδή αντιλήφθηκε έγκαιρα τον δράστη και ενημέρωσε και τους υπόλοιπους αστυνομικούς να καλυφθούν.

Ο ίδιος ο σκοπός αναφέρει: «Από τύχη ζω. Η βολίδα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου. Αντιλήφθηκα την κίνησή του και πριν προλάβω να αντιδράσω άρχισε να πυροβολεί. Φώναξα “φυλαχθείτε” και πέσαμε όλοι κάτω».

Σύμφωνα με τις Αρχές, δύο μαυροντυμένοι άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή σταμάτησαν στη συμβολή της οδού Ανδρέα Μεταξά με την Ζωοδόχου Πηγής και ο ένοπλος περπάτησε για λίγα μέτρα, σημάδεψε τον σκοπό και πυροβόλησε προς εκείνον. Μάρτυρες της επίθεσης ανέφεραν πως οι πυροβολισμοί δεν ήταν γρήγοροι αλλά μεσολάβησαν κάποια δέκατα του δευτερολέπτου μεταξύ τους.