Αρνητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την εξέταση μεγάλου μέρους των ευρημάτων και στοιχείων από τον τόπο της δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Προς το παρόν δεν προκύπτει ταυτοποίηση με τα αποτυπώματα και το DNA του «δράκου» του Αμαρουσίου.

Ο 30χρονος άνδρας, τον οποίον αναγνώρισαν έξι από τα θύματά του, θεωρήθηκε ύποπτος για τη δολοφονία της συνταξιούχου, η οποία όπως όλα δείχνουν είχε πέσει θύμα και σεξουαλικού εγκλήματος, αφού ήταν κατεβασμένα τα ρούχα της και η τσάντα της βρέθηκε δίπλα της, με το κινητό, το πορτοφόλι της και όλα της τα υπάρχοντά της μέσα σε αυτήν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν και με τη συμβολή άλλων στοιχείων, αν ταυτίζονται οι δύο υποθέσεις.

Για το λόγο αυτόν, θα διενεργηθούν συμπληρωματικές εξετάσεις DNA. Επιπλέον εξετάσεις θα γίνουν στα ίχνη των υποδημάτων που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος της 69χρονης και του 30χρονου.

Αν τελικά δεν έχει σχέση ο «δράκος» αυτό σημαίνει ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ένας στυγνός και επικίνδυνος εγκληματίας.

Ο νεαρός, ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον πέντε επιθέσεις σε βάρος γυναικών, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί ο συνήγορος του για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Ο νεαρός βγαίνοντας από γραφείο του ανακριτή αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο νεαρός κατηγορείται για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία, ενώ φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του ισχυριζόμενος, ωστόσο, πως πρόθεση του ήταν να αγγίξει τις γυναίκες και όχι να τις βιάσει. «Με χώρισε μια κοπέλα από τη Ρουμανία που είχα γνωρίσει σε ένα μπαρ. Δεν με ήθελε . Από εκείνη τη στιγμή ήθελα να εκδικηθώ όλες τις γυναίκες. Στο πρόσωπο της έβλεπα εκείνη», φέρεται να ισχυρίστηκε ο 30χρονος.