Εξαρθρώθηκε σήμερα εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Λέσβο. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, δύο μέλη της και ένας ακόμη συνεργός. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 35 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 325 δενδρύλλια κάνναβης, επτά περίπου κιλά κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ και τρία αυτοκίνητα. Ας σημειωθεί ότι μέλη του κυκλώματος, δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μεταναστών, από διάφορες περιοχές του νησιού, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Οι συλλήψεις ξεκίνησαν χθες Τετάρτη το βράδυ μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα σε συνέντευξη τύπου του Αστυνομικού Διευθυντή Λέσβου Δημήτρη Μπριλάκη, την οργάνωση καθοδηγούσε Μυτιληνιός που στο παρελθόν είχε συλληφθεί με ποσότητα 46 κιλών χασίς αλλά σύντομα ξεμπέρδεψε με τη Δικαιοσύνη προκειμένου στη συνέχεια να συστήσει την οργάνωση. Αυτός καλλιεργούσε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο μεγάλες ποσότητες κάνναβης, είτε προμηθευόταν άλλες απλό από διάφορες πηγές. Στη συνέχεια τις προωθούσε σε δυο συνεργάτες του οι οποίοι τις διακινούσαν σε «πελάτες», που εντόπιζε ο τέταρτος της ιεραρχικά δομημένης οργάνωσης.

Όπως ειπώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου «στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, το εύρος της δραστηριότητάς της, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών».