Αποφασισμένη να μην μείνει καμία σκιά γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονη Μιχάλη Κατσουρή κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση και έχει ζητήσει να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν. Αυτό μάλιστα που ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές είναι ότι η απομάκρυνση των 7 ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ήταν μόνο η αρχή.

Με τον πιο επίσημο τρόπο ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν τα πάντα έτσι ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα των πολιτών για την  ολιγωρία και στη συνέχεια την τραγική αποτυχία της ΕΛΑΣ να αποτρέψει μια εν ψυχρώ δολοφονία.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Οικονόμου στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα.

Μίλησε για τραγική αποτυχία της ΕΛΑΣ και για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα καθώς δεν απέτρεψαν την είσοδο στη χώρα φανατισμένων οπαδών οι οποίοι διένυσαν ανενόχλητοι εκατοντάδες χιλιόμετρα καταλήγοντας τελικά στον τόπο του εγκλήματος, στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ανεξάρτητα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα, με τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη να αποτελεί την βασική προτεραιότητα, η κυβέρνηση αναμένεται το επόμενο διάστημα να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία.

Μεταξύ αυτών αναμένεται να είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου αλλά και να ζητηθεί η συνεργασία των ΠΑΕ έτσι ώστε να ελεγχθούν όσοι έχουν παραβατικές συμπεριφορές. Να μην αντιμετωπίζουν ποινές χάδια όσοι χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως όχημα για να κάψουν, να λεηλατήσουν, να καταστρέψουν ακόμα και να σκοτώσουν.

Πάντως, όπως εξηγούσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό και παρότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι «αγγελικά πλασμένο» πρέπει να υπάρξει διακρατική συνεργασία αλλά και εγρήγορση των τοπικών αρχών ασφαλείας – κάτι το οποίο εξέλιπε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την δολοφονία και τα θερμά του συλλυπητήρια. «Αθήνα και Ζάγκρεμπ βρίσκονται σε κοινή γραμμή πλεύσης και όσον αφορά στο θέμα της καταπολέμησης της οπαδικής βίας», τόνιζε στο newsbeast.gr κυβερνητική πηγή.

Και η Κροατία καταδικάζει απερίφραστα αυτού του είδους τις συμπεριφορές και στόχος είναι ο αθλητισμός να προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό στους αθλητές. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο αμέσως προσεχές διάστημα οι δυο χώρες με πρωτοβουλία των ηγετών τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να μην ξαναδούμε αυτές τις φρικτές εικόνες βίας.