Η οικογένεια της 14χρονης Γωγώς, η οποία έχασε τη ζωή της το 2021 μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, προσφεύγει στον Υπουργό υγείας διαμαρτυρόμενη για το ότι ο ιατρικός σύλλογος δεν έχει λάβει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού.

Όπως αναφέρουν, ο ιατρικός σύλλογος δεν έχει επιβάλλει κάποια κύρωση παρά το ότι ο ίδιος γιατρός εκτός από την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του για τη 14χρονη -τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή- έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για έναν ακόμη θάνατο με τον ίδιο τρόπο, και πρωτόδικα για έναν τρίτο θάνατο.

Από την πλευρά του ο ιατρικός σύλλογος αναφέρει ότι μετά τη δίωξη που ασκήθηκε στον γιατρό για την 14χρονη και ενημερώθηκε από την εισαγγελία, παρέπεμψε την υπόθεση στο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο ανέστειλε την πειθαρχική διαδικασία μέχρι να τελεσιδικήσει. Για τις άλλες δύο παλιές υποθέσεις ο ιατρικός σύλλογος υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε.

Ο ιερέας Βησσαρίωνας, πατέρας της Γωγώς δήλωσε στην ΕΡΤ3: «Κάνω έκκληση προς όλους τους υπεύθυνους. Πέρασαν ήδη 25 μήνες και είμαστε τώρα στο κατώφλι της κύριας ανάκρισης. Πάει που πάρει αργά το δικαστικό σύστημα, τουλάχιστον να είναι ακριβοδίκαιο. Ο ιατρικός σύλλογος προφανώς θέλει να προστατέψει τα μέλη του, λαλά μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνο σώμα, αλλά είμαστε ψυχοσωματικές οντότητες και η ψυχή της Γωγώς βιάστηκε τρόπον τινά, δεν έφυγε γιατί έτσι ήθελε ή επειδή το θέλησε ο Θεός με κάποια ασθένεια».

Η δικηγόρος της οικογένειας, Κική Πακιρτζίδου αναφέρει σχετικά: «Θέλω καταρχήν να πληροφορηθώ αν ζήτησαν την ποινική δικογραφίας και δεύτερον να ανακαλέσουν την απόφαση και να προχωρήσουν σε έναν άμεσο πειθαρχικό έλεγχο. Ο ιατρικός σύλλογος έχει και έναν εγγυητικό ρόλο απέναντι στην κοινωνία», όπως δήλωσε μεταξύ άλλων.