Για τη δολοφονία της Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω που έχει συγκλονίζει το πανελλήνιο μίλησαν σε τηλεοπτική τους συνέντευξη την Τρίτη (20/6) ο αστυνομικός δημοσιογράφος, Πάνος Σόμπολος και ο πρόεδρος των αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. Όπως τόνισαν το έγκλημα θυμίζει την υπόθεση της Ελένη Τοπαλούδη ενώ επεσήμαναν πως πρόκειται καθαρά για «γυναικοκτονία».

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η δολοφονία της Αναστάζια θα εξιχνιαστεί σύντομα ο Πάνος Σόμπολος επεσήμανε: «Θα μιλήσουν οπωσδήποτε τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, της άτυχης αυτής κοπέλας, του φίλου της, των όποιων γνωστών τους που είχαν επαφές τελευταία. Θα μιλήσουν επίσης στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όλα όσα έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από τον τόπο και από τα σπίτια που έκαναν τις έρευνες».

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου υπογράμμισε πως «μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αλλά και από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διερευνά αυτές τις υποθέσεις, θα πέσει φως στην όλη υπόθεση». «Θυμίζει το άλλο μεγάλο έγκλημα με την κοπέλα στη Ρόδο (την Eλένη Τοπαλούδη) που την χτύπησαν, την στραγγάλισαν, την πέταξαν την άτυχη κοπέλα στη θάλασσα» πρόσθεσε.

Καλλιακμάνης: Βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις άντρες σκοτώνουν τις γυναίκες με αυτόν τον τρόπο

«Είναι μια υπόθεση γυναικοκτονίας ο τρόπος που προήλθε ο θάνατος» δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης εστιάζοντας την κρίση του στο πόρισμα των ιατροδικαστών που κάνει λόγο ότι η νεαρή κοπέλα από την Πολωνία πέθανε από ασφυξία.

«Βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις άντρες σκοτώνουν τις γυναίκες με αυτόν τον τρόπο, όταν δεν έχουν κάποιο όργανο να τις χτυπήσουν, τις πνίγουν ή τους κλείνουν τους αγωγούς», πρόσθεσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Εστιάζοντας στη σύλληψη του 32χρονου από το Μπαγκλαντές και τα θολά σημεία των ερευνών μετά την ανεύρεση του κινητού της τηλεφώνου, χωρίς την κάρτα sim o κ. Καλλιακμάνης μίλησε για τις αμφιβολίες για το σημείο που έγινε το φονικό.

«Οι εθελοντές που έψαχναν είπαν ότι είχαν περάσει από το σημείο και από αυτό το σημείο που υπήρχε το πτώμα αλλά και από το σημείο που βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο και είπαν ότι δεν τα βρήκαν. Αν είναι έτσι λοιπόν τότε αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει είτε ότι υπήρχαν συνεργοί είτε ότι ο δολοφόνος είναι ο ύποπτος» εξήγησε.

Δεν έχει γίνει το κατηγορητήριο ανθρωποκτονία

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ακόμα ο βασικός ύποπτος δεν κατηγορείται για δολοφονία αλλά για αρπαγή: «Δεν έχει γίνει το κατηγορητήριο ανθρωποκτονία, άρα και ο ανακριτής αφήνει κάποια κάποια κάποια κενά μήπως υπάρχει κάτι που κάποιος άλλος που έκανε την πράξη. Κάποιος φίλος του ή συνέταιρος του ανθρώπου αυτού που έχει συλληφθεί».

Όπως είπε το ερώτημα είναι εάν κάποιος μετά τη δημοσιοποίηση των ερευνών για τον εντοπισμό της 27χρονης είχε το χρόνο να το κάνει αυτό, να αφήσει στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα ή να εξαφανίσει το κινητό.

«Εάν οι άνθρωποι αυτοί έψαξαν πολύ καλά, πέρασαν από το σημείο και δεν υπήρχε πτώμα και τηλέφωνο και μετά παρουσιάστηκαν αυτά εκεί υπάρχει ζήτημα. Σημαίνει ότι είτε υπήρχαν άλλοι συμμέτοχοι ή είναι άλλος ο δολοφόνος», πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης, ο οποίος άφησε και μια αμφιβολία να μην ισχύει αυτό και απλώς εξαρχής να μην εντοπίστηκαν τα κρίσιμα ευρήματα κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Κλείνοντας τόνισε ότι όσο περνούν οι ώρες και η τοπική αστυνομία δεν έχει ομολογία από τον βασικό ύποπτο που έχει ισχυριστεί ότι η 27χρονη συνευρέθηκε με τη θέληση μαζί του, δύσκολα θα την αποσπάσει στη συνέχεια. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να πει ότι από την αρχή θα έπρεπε να σπεύσουν στο νησί έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

d