Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε στέλνοντας στην εντατική έναν 36χρονο στην Ελευσίνα, προσήλθε, σύμφωνα με τη συνήγορό του, αυτοβούλως στο Α/Τ Ελευσίνας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για το περιστατικό. Όπως αναφέρει η δικηγόρος του, ο άνδρας έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Η δικηγόρος του άνδρα που φέρεται ως δράστης, αναφέρει ότι υπήρξε μια «λεκτική αντιπαράθεση» και πως ο «εντολέας μου κατάφερε μόνο ένα χτύπημα στον παθόντα, για το οποίο ζητά συγγνώμη από εκείνον και την οικογένειά του».

«Ουδείς, όλες αυτές τις μέρες, αναζήτησε τον εντολέα μας, καθότι στο παρόν στάδιο δεν του έχει αποδοθεί επίσημα καμία ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορουμένου. Η σημερινή πρωτοβουλία μας να εμφανιστούμε ενώπιον των αστυνομικών αρχών, έλαβε χώρα για να σταματήσει η παραφιλολογία περί δήθεν εγκατάλειψης του θύματος από τον εντολέα μας μετά το περιστατικό και της δήθεν διάθεσης του τελευταίου να διαφύγει για να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το έργο των διωκτικών αρχών.

Ουδένα περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού έλαβε χώρα, ως παρουσιάζεται μέχρι σήμερα και ευτυχώς για την ουσιαστική διερεύνηση της αλήθειας, υπάρχουν αντικειμενικά ευρήματα που αποκαλύπτουν τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν. Σε κάθε περίπτωση ο εντολέας μας εκφράζει με απόλυτο τρόπο την λύπη του για την τροπή που πήρε η λεκτική αντιπαράθεση που είχε με τον παθόντα, και ζητάει συγνώμη από εκείνον και την οικογένεια του για το ένα και μοναδικό χτύπημα που του κατάφερε, χωρίς φυσικά να έχει την πρόθεση να τον βλάψει με τρόπο επικίνδυνο για την ζωή του και την σωματική του ακεραιότητα.

Ο εντολέας μας, μας ζήτησε να τον ενημερώνουμε για την πορεία της υγείας του παθόντος, μέσω του αξιόλογου συναδέλφου που εκπροσωπεί το βήμα της υποστήριξης της κατηγορίας και να δηλώσουμε την προθυμία του να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί».