Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τη δράση των δύο τσαντάκηδων στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίοι είναι μέλη συμμορίας και έκλεβαν με άγριο και βάναυσο τρόπο.

Το βίντεο προβλήθηκε από την ΕΡΤ και δείχνει τους δράστες να επιτίθενται σε μια γυναίκα, η οποία πέφτει στο έδαφος και παθαίνει κάταγμα στο γόνατο, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για μέρες στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται, πως συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή του Κόκκινου Μύλου και ενεργώντας από κοινού με τουλάχιστον ένα ακόμα συνεργό τους, μετέβαιναν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους, στην ευρύτερη περιοχή των «Απομάχων» Νέας Φιλαδέλφειας.

Για τη σύλληψή τους προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν στο πλαίσιο της προανάκρισης από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Στο πλαίσιο αυτό οι ανωτέρω ημεδαποί προσήχθησαν από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι οποίοι κατάφεραν να τους εντοπίσουν πρωινές ώρες την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στην περιοχή των «Απομάχων».