Οι γιατροί του Ωνασείου δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά με το ενδεχόμενο κακοποίησης της Τζωρτζίνας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, τον Μάιο του 2021 , για την τοποθέτηση απινιδωτή – βηματοδότη ανέφερε καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο παιδίατρος εντατικολόγος Κωνσταντίνος Κυριακούλης.

«Κανένας από τους γιατρούς του Ωνασείου δεν είχε γνώση για την υποψία των συναδέλφων του νοσοκομείου της Πάτρας ότι υπήρχε θέμα κακοποίησης. Το μάθαμε όταν κατέληξε το παιδί» κατέθεσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε «Κάποιος από την ομάδα είπε τότε πως συζητούν θέμα κακοποίησης . Επίσημα δεν υπήρχε πληροφόρηση».

Ο παιδίατρος κατέθεσε πως ήταν «έκπληξη» για εκείνους πως το παιδί έφυγε από τη ζωή τόσο σύντομα . «Από καρδιολογική άποψη είχε γίνει ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει για να στηρίξουμε το παιδί …» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυριακούλης ρωτήθηκε από την πρόεδροσχετικά και με τις αναφορές του πως παιδιά που ,όπως η Τζωρτζίνα , έχουν υποστεί εγκεφαλοπάθεια δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής. «Δεν είναι το ίδιο με γενικό πληθυσμό το προσδόκιμο ζωής σε αυτές περιπτώσεις…Μάθαμε ότι αυτό το παιδί κατέληξε στο παίδων, ήταν έκπληξη για όλους….Ο αποδινωτής μπορεί να δώσει ρεύμα και να ανατάξει μία επικίνδυνη για παιδί αρρυθμία. Μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Όταν οι σφύξεις υποχωρήσουν μπορεί να δώσει ρεύμα και να προστατέψει καρδιά» είπε .

Ο γιατρός, ο οποίος διευκρίνησε πως δεν είχε χορηγηθεί κεταμίνη στο παιδί , αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο σπασμών που είχε η Τζωρτζίνα κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

«Σε ένα παιδί με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη μπορούν να παρατηρηθούν σπασμοί , είναι αναμενόμενο … Θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο υψηλός πυρετός που είχε το παιδί πυροδότησε τους σπασμούς» κατέθεσε .

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης σημείωσε πως είχε δοθεί η δυνατότητα στην κατηγορούμενη κατ´ εξαίρεση να επισκέπτεται και τις απογευματινές ώρες την Τζωρτζίνα στη μονάδα.

Συν. Υπεράσπισης : Θυμάστε που ήταν κατηγορουμένη όταν έπαθε η Τζωρτζίνα το επεισόδιο σπασμών;

Μάρτυρας : Δεν ήταν εντός της μονάδας. Θυμάμαι ότι έγινε τηλεφωνική επικοινωνία. 

Ο γιατρός κατέθεσε πως δεν του έκανε κάτι εντύπωση στους γονείς του παιδιού . «Ήταν δυο τυπικοί και ευγενικοί γονείς» ανέφερε ενώ σε ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το οικογενειακό ιστορικό που είχε ετοιμάσει ο μάρτυρας σημείωσε «Δεν υπήρχε ιστορικό αιφνίδιου θανάτου στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο. Αυτό είναι το σημαντικό που προέκυψε από αυτό το ιστορικό».