Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έστησαν «γέφυρα ζωής», για να βοηθήσουν το 2 ετών κοριτσάκι να φθάσει άμεσα στο νοσοκομείο, αφού έριξε καυστικό υγρό στα μάτια του. Οι άνδρες, τη στιγμή που το κοριτσάκι μεταφερόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να επισπεύσουν τη διαδικασία, ανοίγοντας τον δρόμο για τους γονείς του.

Εξιστορώντας το χρονικό της υπόθεσης στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» με τους Γιώργο Κακούση και η Άννα Λιβαθυνού, ο ένας εκ των ανδρών που συμμετείχε στην επιχείρηση, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εμείς ήμασταν σε περιπολία το Σάββατο το πρωί στην περιοχή της Νεάπολης. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12:30 το μεσημέρι, όπου υπήρχε τρομερό μποτιλιάρισμα. Κάποια στιγμή είδαμε τον πατέρα του κοριτσιού να μας κάνει νόημα να βοηθήσουμε, καθώς το αυτοκίνητό του που ήταν εγκλωβισμένο στην κίνηση. Μας ενημέρωσε ότι το παιδί του έβαλε στα μάτια κάτι καυστικό και έπρεπε εσπευσμένα να πάει στο νοσοκομείο Παπανικολάου».

«Ενημερώσαμε τον οδηγό για τη διαδικασία και το κέντρο άμεσης δράσης και καταφέραμε να φτάσουμε στο νοσοκομείο μέσα σε 8-10 λεπτά. Υπό άλλες συνθήκες, ο πατέρας του παιδιού θα χρειαζόταν πάνω από 45 λεπτά για να φτάσει στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ήταν ώρα αιχμής», ανέφερε στο τέλος ο αστυνομικός.

Οι γονείς του 2χρονου κοριτσιού, από μεριάς τους, ευχαρίστησαν τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, λέγοντας πως οι ίδιου ήταν οι «φύλακες άγγελοι» του κοριτσιού.