Άφαντος παραμένει ο 34χρονος που, σύμφωνα με την Αστυνομία, σκότωσε με κυνηγετικό όπλο την 71 ετών μητέρα του, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Στο σπίτι του 34χρονου βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, με το οποίο φέρεται να ομολογεί την πράξη του, ενώ κάνει λόγο για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα του. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκε, επίσης, ένα κυνηγετικό όπλο και ερευνάται εάν σχετίζεται με τη δολοφονία.

Η σορός της ηλικιωμένης γυναίκας είχε βρεθεί, χθες το πρωί, μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στη θέση του συνοδηγού, φέροντας τραύμα στο κεφάλι.

Για το πώς οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα και να φτάσουν στον δράστη μίλησε στο Mega ο Χρήστος Συμεωνίδης, αν. γ.γ. Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. «Στην αρχή είχαμε δυσκολία, γιατί το όχημα ήταν νοικιασμένο. Εκείνη την ώρα όλοι ήταν ύποπτοι και ήταν δύσκολο να γίνει η επικοινωνία», δήλωσε αρχικά και εξήγησε πως πρώτα κατάφεραν να βρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων.

«Οι αξιωματικοί εκμεταλλευόμενοι κάθε πληροφορία έφτασαν στο σημείο πρώτα να γίνει η ταυτοποίηση της γυναίκας. Η ταυτοποίηση ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του τραύματος υπήρξε παραμόρφωση», συμπλήρωσε.

«Γιατί σκότωσα τη μητέρα μου»

Στο σημείωμα αναφέρθηκε και ο αστυνομικός συντάκτης του Mega, Βασίλης Λαμπρόπουλος ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αναγράφει τα αίτια της επίθεσης και τονίζει πως δεν ήθελε να της φέρει θανάσιμο τραυματισμό.

«Αναφέρει πως προχώρησε σε αυτή την πράξη γιατί και η μητέρα του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Είχαν χάσει στενά τους συγγενικά πρόσωπα και ο ίδιος αναλύει το λόγο που προχώρησε σε αυτή την εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί αναλύουν το σημείωμα και το προφίλ του θύματος και του δράστη και φοβούνται μήπως προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα και προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Αυτό το σημείωμα είναι οδηγός των ερευνών της αστυνομίας για το τι όπλισε το χέρι του δράστη» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης.

Φόβοι για αυτοκτονία του δράστη

Οι αστυνομικοί αναλύοντας το σημείωμα αλλά και το προφίλ του δράστη, φοβούνται πως πιθανότατα ο ίδιος προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, σύμφωνα με το thestival.gr.

Το προφίλ του δράστη: «Ήταν ένα χαμογελαστό παιδί, συνεσταλμένο»

Για το προφίλ του δράστη, με τον οποίο ήταν φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, μίλησε στο OPEN, στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» με τον Μάνο Νιφλή και τη Χρύσα Φώσκολου, ο Σάκης Μπρετάκης.

«Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, είχαμε συνεργαστεί σε κάποια εταιρεία εδώ στον Άγιο Αθανάσιο, τώρα μου είπε ότι έπιασε δουλειά στη Σίνδο. Τι έγινε, δεν ξέρω. Δεν ανοιγόταν με τα οικογενειακά, ήταν ένα χαμογελαστό παιδί, συνεσταλμένο. Ήμασταν φίλοι τα τελευταία τρία χρόνια, δουλεύαμε σε εταιρεία με κόλλες και τώρα σε μια εταιρεία τροφίμων» είπε. «Δεν είχαν καβγάδες, ήμασταν οικογενειακοί φίλοι, οι γονείς μας έκαναν από παλιά παρέα. Δεν περίμενα να είναι η μητέρα του» είπε για τη σχέση του 34χρονου με τη μητέρα του.

Και συνέχισε: «Ήταν μοναχοπαίδι, τον έκανε σε μεγάλη ηλικία, ο πατέρας του σκοτώθηκε σε ατύχημα, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, αυτό έγινε το 2015. Πιστεύω ότι είναι καλά, και χθες η Ασφάλεια μου είπε να τον πάρω, δεν το σηκώνει».