Τον 34χρονο που σκότωσε την 71χρονη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να αναζητούν οι Αρχές, μετά τον εντοπισμό του πτώματός της σε αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με καραντίνα και η ταυτοποίησή της ήταν δύσκολη, καθώς λόγω του τραύματος υπήρξε παραμόρφωση.

Για το προφίλ του δράστη, με τον οποίο ήταν φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, μίλησε στο OPEN, στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» με τον Μάνο Νιφλή και τη Χρύσα Φώσκολου, ο Σάκης Μπρετάκης.

«Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, είχαμε συνεργαστεί σε κάποια εταιρεία εδώ στον Άγιο Αθανάσιο, τώρα μου είπε ότι έπιασε δουλειά στη Σίνδο. Τι έγινε, δεν ξέρω. Δεν ανοιγόταν με τα οικογενειακά, ήταν ένα χαμογελαστό παιδί, συνεσταλμένο. Ήμασταν φίλοι τα τελευταία τρία χρόνια, δουλεύαμε σε εταιρεία με κόλλες και τώρα σε μια εταιρεία τροφίμων» είπε. «Δεν είχαν καβγάδες, ήμασταν οικογενειακοί φίλοι, οι γονείς μας έκαναν από παλιά παρέα. Δεν περίμενα να είναι η μητέρα του» είπε για τη σχέση του 34χρονου με τη μητέρα του.

Και συνέχισε: «Ήταν μοναχοπαίδι, τον έκανε σε μεγάλη ηλικία, ο πατέρας του σκοτώθηκε σε ατύχημα, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, αυτό έγινε το 2015. Πιστεύω ότι είναι καλά, και χθες η Ασφάλεια μου είπε να τον πάρω, δεν το σηκώνει».

Η έφοδος και το σημείωμα

Στην έφοδο που έκανε η Αστυνομία στο σπίτι του 34χρονου ωστόσο δεν βρισκόταν κανείς. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έκαναν έρευνα στο σπίτι της 71χρονης και, μεταξύ άλλων, βρήκαν σημείωμα του φερόμενου ως δράστη, στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους σκότωσε τη μητέρα του.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δράστης μνημονεύει τα αίτια της επίθεσης προς την μητέρα του και δηλώνει πως δεν ήθελε να της προκαλέσει ένα τόσο ισχυρό τραύμα. Επίσης υποστηρίζει πως προχώρησε στην εγκληματική ενέργεια καθώς η 71χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Εκτός από το σημείωμα, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα κυνηγετικό όπλο, που εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο 34χρονος στη μητροκτονία.