Η ώρα των εξηγήσεων για τον πατέρα Αντώνιο έφτασε καθώς μετά από τρεις προθεσμίες σήμερα (23/2), εκτός απροόπτου, θα παραδώσει μέσω των συνηγόρων του πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει κληθεί ως ύποπτος για την διάπραξη αδικημάτων που αφορούν μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος ανηλίκων. Συγκεκριμένα, ο ιερέας καλείται σε ανωμοτί κατάθεση για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση που αφορά στις καταγγελίες δυο φιλοξενούμενων αγοριών στη δομή αλλά και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Ο πάτερ Αντώνιος φέρεται να αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο τις καταγγελίες σε βάρος του και με το υπόμνημα του θα επιχειρήσει να αποδυναμώσει τις αναφορές των καταγγελλόντων.

Η κατηγορία της ασέλγειας που ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές αφορά στις καταγγελίες ενός 19 ετών σήμερα πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού και ενός 15χρονου.

Ο πατέρας Αντώνιος, εκτός από τις καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις, πρέπει να αντικρούσει και σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών οι οποίες αναφέρονται από φιλοξενούμενους στη δομή και ερευνούν δυο εισαγγελείς ανηλίκων.

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για του πλημμεληματικού βαθμού κακοποιητικές συμπεριφορές,το διάστημα 2020 έως και 2022, έχουν κληθεί και επτά πρώην υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου.