Οι έρευνες των αρχών για την «Κιβωτό του Κόσμου» συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον πατέρ Αντώνιο να καλείται να προσέλθει στον εισαγγελέα και ο ίδιος φέρεται να δηλώνει πως έχει άλλοθι.

Η εκπομπή «Tlive» ανέφερε πως ο ιδρυτής της ΜΚΟ δήλωσε ότι δεν έχει έρθει πότε σε επαφή με κάποιο παιδί, ούτε έχει μείνει μόνος μαζί του. Μάλιστα, φέρεται να τόνισε πως όχι μόνο έχει άλλοθι, αλλά και ότι οι καταγγελίες που αφορούν το πρόσωπο του, πως δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που διαθέτει η Δικαιοσύνη.

«Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί. Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή με τα παιδιά και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά χωρίς την παρουσία συνεργατών και στελεχών τής εκάστοτε δομής την οποία επισκεπτόμουν», είπε ο πάτερ Αντώνιος, σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha.

Παράλληλα, φέρεται να πρόσθεσε πως «υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο ή κάποιον ισχυρισμό σε βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα κι ευτυχισμένα».