Ένας από τους ανήλικους κατηγορούμενους για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, μίλησε δημόσια με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και υποστήριξε ότι μίλησε με το θύμα και του ζήτησε συγγνώμη.

«Πάγωσα, τρόμαξα για την ακρίβεια για ένα με δυο δευτερόλεπτα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, υπάρχουν πολλές φωνές. Και φώναξα και ένιωσα αδύναμος γιατί ήταν πιο πολλοί από εμένα. Μετά το τελευταίο περιστατικό η παρέα διαλύθηκε», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Tlive».

Παράλληλα, δήλωσε πως «το θύμα μας είπε ότι δεν θέλει να μιλάει με κανέναν από εμάς. Πήρε τηλέφωνο ένα μέρος της παρέας και του το είπε. Ότι δεν θέλει να μιλήσει ξανά με κανέναν. Δεν θέλει να βρεθεί ξανά με κανέναν, παρόλα αυτά εγώ με το θύμα κρατούσα φιλικές και καλές σχέσεις. Μιλούσαμε μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μιλούσαμε για αγορίστικα πράγματα όπως το ποδόσφαιρο, άσχετο με το περιστατικό».

«Του ζήτησα συγγνώμη που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Του είπα ότι μπροστά μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Να μην φοβάται. Δεν μου απάντησε σ’ αυτό. Ένα εντάξει μόνο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι τον δρόμο προς τη φυλακή, όπως και οι τρεις φίλοι τους, πήραν μετά τις απολογίες τους δυο ανήλικοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού. Ανακρίτρια και εισαγγελέας φαίνεται πως δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ανηλίκων και αποφάσισαν την προφυλάκιση τους ανεβάζοντας τον αριθμό των προσωρινά κρατούμενων για τη σοκαριστική υπόθεση στους πέντε.