Στην υπόθεση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «είναι μια πρωτοφανής επιλογή της Εισαγγελίας Πλημ/κών Θεσσαλονίκης και κατά την κρίση μου δείχνει μια προκατάληψη και δυστυχώς μία φοβία στους εκβιασμούς αυτών που κατέστρεψαν την περιουσία άσχετων πολιτών τις προηγούμενες ημέρες και εκβιάζουν με ανθρωποκτονίες εις βάρος αστυνομικών, τους οποίους πυροβόλησαν με καραμπίνες, και των παιδιών του κου κατηγορουμένου».

Σημειώνεται πως ο ανήλικος πέθανε σήμερα το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα, Τρίτη και 13, εγώ και οι συνεργάτες μου καλούμεθα να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για δύο εμβληματικές υποθέσεις:

1) Η πρώτη αφορά στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Θεσσαλονίκης για το αν είναι σωστή η απόφαση του 1ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης κου Γόγαλη, ότι ο 34χρονος αστυνομικός θα πρέπει να μείνει ελεύθερος, χωρίς στην ουσία περιοριστικούς όρους, γιατί η πράξη που κατηγορείται ότι διέπραξε, έλαβε χώρα υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας και δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος εγκληματίας, για να κρατηθεί προσωρινά, ή η γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα Πλημ/κών Θεσσαλονίκης κου Μητσιόπουλου, ότι είναι μια επικίνδυνη προσωπικότητα για την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια και γι’ αυτό πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Το πρωτοφανές για τη διαδικασία αυτή είναι ότι την πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημ/κών για το αν είναι σωστή η γνωμοδότησή του, την κάνει ο ίδιος ο κ. Αντεισαγγελέας, δηλαδή ο ίδιος λέει ότι «εγώ έχω δίκιο».

Αυτό είναι μια πρωτοφανής επιλογή της Εισαγγελίας Πλημ/κών Θεσσαλονίκης και κατά την κρίση μου δείχνει μια προκατάληψη και δυστυχώς μία φοβία στους εκβιασμούς αυτών που κατέστρεψαν την περιουσία άσχετων πολιτών τις προηγούμενες ημέρες και εκβιάζουν με ανθρωποκτονίες εις βάρος αστυνομικών, τους οποίους πυροβόλησαν με καραμπίνες, και των παιδιών του κου κατηγορουμένου.

2) Η δεύτερη υπόθεση είναι η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο της αναιρέσεως των δύο ισοβιτών κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι, αφού πρώτα τη βασάνισαν, την πέταξαν στη θάλασσα για να πνιγεί, όπως και τελικώς συνέβη.
Κάνω αυτή την ανακοίνωση, γιατί όλοι πρέπει να μην τη ξεχάσουμε και κάθε φορά να τιμούμε τη μνήμη της.

Αθήνα, 13/12/2022
Με εκτίμηση και Σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας».