Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς μετά την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινάει εξονυχιστικός έλεγχος για το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega το γεγονός που «χτύπησε» το καμπανάκι ελέγχου στην εν λόγω Αρχή ήταν οι χιλιάδες κινήσεις στους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των κινήσεων που έχουν γίνει. Ο αριθμός αυτός φαίνεται να είναι κοντά στις 2 χιλιάδες.

Οι πληροφορίες του καναλιού και της εκπομπής LiveNews αναφέρουν πως από την έρευνα βρέθηκαν 350.000 ευρώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας, ενώ υπήρξε και μία κατάθεση-μυστήριο στις 24 Νοεμβρίου ύψους 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ.

Νωρίτερα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του ενημέρωνε πως: «Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».