Μια ανάρτηση που είχε κάνει το 2017 ο Βασίλης Τσιάρτας είχε χαρακτηριστεί τρανσφοβική και είχε προκαλέσει την αντίδραση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, το οποίο είχε καταθέσει μήνυση εναντίον τον, με την απόφαση της διοίκησης να έρχεται τώρα και να είναι η καταδίκη του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή σε δέκα μήνες φυλάκισης συν χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ.

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, ήταν αυτή που είχε καταθέσει τη μήνυση κατά του Τσιάρτα, τον οποίο καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ενώ με βάση αυτή την απόφαση καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένα ακόμη άτομο για τρανσφοβική εξύβριση, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει ο Τσιάρτας.

Η είδηση για την καταδικαστική απόφαση για τον παλαίμαχο διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή έγινε γνωστή μέσω του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου, ο οποίος έγραψε τα εξής στο Facebook…

«Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παλαίμαχος αθλητής για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017 κατά το χρόνο που συζητούσε η Βουλή το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε και σε 7 μήνες με αναστολή έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Την μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Marina Galanou ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει την δικαίωση της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα.

Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου».

Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών…

Posted by Vasilis Sotiropoulos on Thursday, November 3, 2022