Για την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 53χρονου που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη από τον Κολωνό μίλησε ο πρώην συνήγορός του Βασίλης Χρονόπουλος. «Η δικογραφία θα ξεπεράσει τις 3.000 σελίδες» τόνισε το πρωί της Τετάρτης (12/10) και εξήγησε τους λόγους την αποχώρησής του.

«Μου ανατέθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου η υπεράσπισή του μόλις χτες» επεσήμανε έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και σημείωσε ότι επισκέφτηκε τον 53χρονο κατηγορούμενο στη ΓΑΔΑ.

«Αυτό που έχω να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η δικογραφία είναι ελλιπής. Αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να προστεθούν πολλά στοιχεία. Εξ αυτού του λόγου αποφάσισα ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να αναλάβω τόσο για προσωπικούς λόγους όσο και για την πληρότητα της υπεράσπισης ενός κατηγορούμενου που κατηγορείται για τόσο ειδεχθή αδικήματα και δεν μπορώ ακόμη να έχω πλήρη εικόνα της δικογραφίας για να μπορώ να τον υπερασπιστώ. Για αυτόν τον λόγο σήμερα θα ζητήσει τον διορισμό αυτεπαγγέλτου δικηγόρου και εγώ σε αυτό το στάδιο ενημέρωσα και την κύρια ανακρίτρια ότι δεν μπορώ να αναλάβω την απόφαση» υπογράμμισε ο Βασίλης Χρονόπουλος.

«Από τη δικογραφία λείπουν οι συνομιλίες του κατηγορούμενου»

«Η ανάκριση όπως με ενημέρωσε η κυρία ανακρίτρια δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να γίνει σήμερα. Θα κάτσω εδώ δεοντολογικά για να βοηθήσω τον συνάδελφο που θα αναλάβει χωρίς να έχει εικόνα της πλέον των 1.000 σελίδων δικογραφίας. Κατά την εκτίμησή μου η δικογραφία θα πάει πάνω από 3.000 σελίδες» επεσήμανε ο πρώην συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου 53χρονου επικοινωνία.

«Βασικό στοιχείο που λείπει από τις δικογραφίες είναι οι συνομιλίες που βρέθηκαν στο κινητό και τον υπολογιστή του κατηγορούμενου» είπε κλείνοντας.