Παρά τις επιχειρήσεις «σκούπα», παρά τις περιπολίες ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. όπως η ΟΠΚΕ, παρά το γεγονός ότι γίνονται συλλήψεις, παρά το ότι οι απλοί πολίτες αντιδρούν και το δείχνουν με κάθε τρόπο, τα περιστατικά με… άσκοπους πυροβολισμούς και «αδέσποτες» σφαίρες δεν λένε να τελειώσουν στη Δυτική Αττική.

Όπως αποκαλύπτει το Newsbeast το διήμερο 5 με 7 Σεπτεμβρίου 2022 –μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες δηλαδή), η ΕΛ.ΑΣ. ασχολήθηκε με τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις σε Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργο και Μενίδι, προχωρώντας σε μία σύλληψη και εντοπίζοντας δεκάδες κάλυκες από φυσίγγια κυνηγετικών αλλά και πυροβόλων όπλων. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία χρονολογική σειρά, παραθέτοντας τέσσερα διαφορετικά περιστατικά σε δύο εκ των οποίων μάλιστα υπήρξαν και τραυματισμοί –με τους παθόντες να γλιτώνουν τα χειρότερα.

Στην πρώτη περίπτωση, περί τις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (5/9) ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας μετέβη στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, έχοντας τραύμα στο αριστερό του πόδι από πυρά κυνηγετικού όπλου. Στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο νοσοκομείο για να του πάρουν κατάθεση, ο 31χρονος ανέφερε ότι ο τραυματισμός του προήλθε καθώς διέρχονταν από έναν δρόμο στα Άνω Λιόσια και χωρίς να καταλάβει από ποια κατεύθυνση προήλθαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 27χρονος κατήγγειλε ότι στην οδό Ηρών Πολυτεχνείου στον Ασπρόπυργο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (6/9), δύο άγνωστοι σε αυτόν άνδρες –μετά από διαπληκτισμό που είχαν- άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα προκαλώντας και ζημιά στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο εντόπισαν 33 κάλυκες από πυροβόλο όπλο και άλλους 3 από κυνηγετική καραμπίνα. Ο ίδιος άνδρας κατήγγειλε ακόμη στην ΕΛ.ΑΣ. ότι σχεδόν μία ώρα αργότερα, άγνωστοι πέρασαν από τη συμβολή των οδών Ικαρίας και Σπάρτης στον Ασπρόπυργο και πυροβόλησαν ξανά στον αέρα, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν σε αυτό το σημείο άλλους 10 κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Στην τρίτη περίπτωση, ένας 39χρονος κατήγγειλε ότι ενώ διέρχονταν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του από την οδό Αγίου Παντελεήμονος στον Ασπρόπυργο, άγνωστοι πυροβόλησαν στον αέρα με κυνηγετικό όπλο. Κάποια σκάγια κατέληξαν μέσα στο όχημα του, τραυματίζοντας τον στα χέρια (σ.σ. διεκομίσθη στο ΚΑΤ για περίθαλψη), ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε συνολικά πέντε οχήματα. Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε στο σημείο τρεις κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.

Τέλος, τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/9), συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου ένας 53χρονος άνδρας, για… άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα πιστόλι, γεμιστήρας με 20 σφαίρες. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν και 12 κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Κατά πληροφορίες, το άτομο που συνελήφθη είναι χαμηλόβαθμος αστυνομικός.

Δεν αποκλείεται τα περιστατικά να είναι και περισσότερα, καθώς οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής αναφέρουν ότι σχεδόν καθημερινά ακούν πυροβολισμούς τους οποίους αποδίδουν είτε σε συμμορίες, είτε σε άτομα που διαμένουν σε συνοικισμούς – καταυλισμούς Ρομά. Παρά το γεγονός ότι έχουμε θρηνήσει νεκρό παιδί από «αδέσποτη» σφαίρα (σ.σ. τον Μάριο), παρά το ότι έχουν καταγγελθεί άπειροι τραυματισμοί, φαίνεται ότι τα όπλα… «μιλούν» όποτε θέλουν στη Δυτική Αττική.