Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα τέσσερα χρόνια ακριβώς και στα 88 του χρόνια παίρνει το πτυχίο του. Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Μουδατσάκη, από το Ηράκλειο, o oποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Rethnea.gr την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 θα λάβει το πτυχίο του από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο κ. Μουδατσάκης, τυπογράφος στο επάγγελμα, είχε εγγραφεί στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά από πανελλήνιες εξετάσεις, σε ηλικία 84 ετών.

Στα τέσσερα χρόνια ακριβώς ετοιμάζεται για την ορκομωσία του.

Η επιτυχία του αποτελεί σπουδαίο γεγονός θέλησης και προσπάθειας, αλλά και δύναμης και αποφασιστικότητας.

Διηγούμενος τέσσερα χρόνια πριν τη ζωή του και τα δύσκολα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια, ο κ. Δημήτρης είχε πει τότε στο Cretalive.gr και τον Αντώνη Παντινάκη πως πάντα … ζήλευε βλέποντας τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο. Είχε τον πόθο για γνώση, αλλά οι συνθήκες τον εμπόδισαν να σπουδάσει.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με τη βιβλιοδεσία και την τυπογραφία, ωστόσο πάντα διάβαζε ασταμάτητα! «Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν!» – είχε πει στη συνέντευξή του.

Όσο για τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, είχε δηλώσει: «Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ. Είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Έχω και τη σύζυγο εδώ. Πρέπει να δω και με το πρόγραμμα τι θα γίνει».

Ο όρος δια βίου μάθηση ανταποκρίνεται πλήρως στην ιστορία του.