Σκηνές από ταινία δράσης του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (26/6) σε μία γειτονιά της Κυψέλης, όταν ένας 50χρονος από την Αλβανία, ο 21χρονος γιος του και ακόμη ένα άτομο που δεν έχει μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί, προχώρησαν στην… αρπαγή της 22χρονης κόρης και αδερφής τους!

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η 22χρονη κοπέλα διατηρούσε ερωτική σχέση με έναν 37χρονο από την Αλβανία, την οποία η οικογένεια της δεν ενέκρινε. Πατέρας, γιος κι ένας φίλος τους, το μεσημέρι της Κυριακής βγήκαν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στους δρόμους της Κυψέλης και ξεκίνησαν να αναζητούν τη νεαρή κοπέλα. Κάποια στιγμή, την εντοπίζουν να βολτάρει με τον φίλο της και αποφασίζουν να… δράσουν. Κατεβαίνουν από το όχημα τους, με χρήση λεκτικής και σωματικής βίας «αρπάζουν» την 22χρονη από τον 37χρονο, την επιβιβάζουν με το ζόρι στο Ι.Χ. αυτοκίνητο και κατευθύνονται προς ένα υπόγειο στην Καισαριανή.

Έχοντας ήδη αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο της νεαρής κοπέλας –για να μην μπορεί να ζητήσει βοήθεια- την κλείδωσαν στον συγκεκριμένο χώρο. Πατέρας κι αδερφός επιχειρούν για ώρες να την πείσουν ότι είναι για το καλό της να διαλύσει αυτή τη σχέση, ενώ προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενημερώσει την Αστυνομία για την… αρπαγή της. Το συγκεκριμένο σκηνικό κρατάει πάρα πολλές ώρες, μέχρι που το πρωί της Δευτέρας (27/6) η 22χρονη τους πείθει ότι πρέπει να πάει τουαλέτα. Επειδή στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει, χτυπούν το κουδούνι μίας γνωστής τους που διαμένει σε πολύ κοντινή απόσταση για να τους εξυπηρετήσει και κάπως έτσι η νεαρή κοπέλα βρίσκει ευκαιρία να ενημερώσει το «100».

Σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο φτάνουν μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικό της Άμεσης Δράσης, χτυπούν την πόρτα του υπόγειου διαμερίσματος και όταν τους ανοίγουν την πόρτα αποκαλύπτεται η… αρπαγή. Όλοι τους οδηγούνται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, με την 22χρονη να προβαίνει σε καταγγελία του πατέρα και του αδερφού της, καθώς επίσης και του τρίτου ατόμου. Οι δύο πρώτοι συλλαμβάνονται και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για το αδίκημα της αρπαγής κατά συναυτουργία, ενώ τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.