Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα ο 55χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 46χρονη εν διαστάσει σύζυγο του, στο Κουκάκι. Ο 55χρονος περνά το κατώφλι της Ευελπίδων για να απολογηθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής καθώς φέρεται να είχε απειλήσει και στο παρελθόν την άτυχη γυναίκα.

Ο 55χρονος φέρεται να ζήλευε παθολογικά την 46χρονη και δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να δεχτεί ότι εκείνη ήθελε να χωρίσουν. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ είχε πιεί μπύρες και επιστρέφοντας στο σπίτι μαχαίρωσε τη εν διαστάσει γυναίκα του όταν διαπίστωσε ότι ετοίμαζε τις βαλίτσες της για να φύγει. Ο ιατροδικαστής βρήκε δυο καίρια χτυπήματα στο θώρακα της 46χρονης.

Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε στο γιο τους, ο οποίος διασκέδαζε με φίλους του, και του είπε: «σκότωσα τη μητέρα σου». Ο 24χρονος επέστρεψε στο σπίτι όπου αντίκρισε την μητέρα του μέσα σε μια λίμνη αίματος και ειδοποίησε ασθενοφόρο και την αστυνομία. Ο 55χρονος είχε, ήδη, φύγει από το σπίτι με κατεύθυνση την περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας με σκοπό να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από την αστυνομία ενώ είχε προσπαθήσει να κόψει τις φλέβες του. «Για τα παιδιά μου λυπάμαι και τη μάνα μου» εμφανίζεται να είπε στους αστυνομικούς.