Σκηνές από ταινία δράσης του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που κρίθηκε ύποπτο να σταματήσει για έλεγχο.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, εντοπίστηκε αρχικά να κινείται επί της οδού Πλαστήρα, οδηγός, όμως αντί να σταματήσει εκεί που το υπέδειξαν οι δικυκλιστές της ΕΛΑΣ, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει μέσα από τους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι αστυνομικοί άρχισαν να τον καταδιώκουν και τελικά στην οδό Αδραμυτίου, κατάφεραν να εγκλωβίσουν το ΙΧ αυτοκίνητο και να περάσουν χειροπέδες στον οδηγό του. Ωστόσο, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, ο συνοδηγός αποβιβάστηκε και πιθανότατα διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε απόσταση δύο μέτρων από το όχημα, βρέθηκε πεταμένο ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, το οποίο οι Αρχές εκτιμούν ότι πέταξε ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου για να μη βρεθεί πάνω του. Το όπλο έχει μεταφερθεί για έλεγχο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, ενώ εξετάζεται το ποινικό παρελθόν αλλά και οι προθέσεις του ατόμου συνελήφθη.