Εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με νέα πληρογορίες στο μικροσκόπιο των ειδικών μπαίνει εκ νέου η καρδιά της Ίριδας καθώς τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανακάλυψη της αγενεσίας φλεβόκομβου.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (4/5) η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» και αποκάλυψε η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου αναμένεται να γίνουν και πάλι ιστολογικές εξετάσεις για το κορίτσι.

«Στο μικροσκόπιο θα μπει η καρδιά της Ίριδας και θα γίνει “100 κομμάτια” για να διαπιστωθεί αν το παιδί έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου» επεσήμανε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

«Αν το παιδί είχε πρόβλημα θα είχε εντοπιστεί από την κοιλιά της μητέρας του ή από τις πρώτες ημέρες της ζωής του»

Όπως αναφέρουν ειδικοί αν το παιδί είχε αγενεσία φλεβόκομβου δεν θα πέθαινε στον ύπνο του, ενώ δεν είχε και βαριά κλινική εικόνα όταν ήταν εν ζωή. Επίσης, όπως τόνισε η Κέλλυ Χεινοπώρου, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το παιδί είχε τέτοιο πρόβλημα θα είχε εντοπιστεί από την κοιλιά της μητέρας του ή από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Παράλληλα, η δημοσιογράφος ανέφερε πως «αν αποκλειστεί η αγενεσία φλεβόκομβου ως αιτία θανάτου στην Ίριδα τότε έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και αν αποδειχθεί αυτό τότε θα έρθουν νέες συλλήψεις».

Η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει εκταφή στην Ίριδα και η εξέταση στην καρδιά θα γίνει από τους ιστούς που ήδη έχουν κρατηθεί. «Υπάρχουν πολλά στοιχεία για την Ίριδα και θα μας βοηθήσουν» δήλωσε, ωστόσο, χαρακτήρισε αστοχία το γεγονός ότι δεν έχει κρατηθεί ιστός από τον εγκέφαλό της.