Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφτασε στα δικαστήρια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν πριν από περίπου ένα χρόνο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο 30χρονος πιλότος φορώντας χειροπέδες, μάσκα για τον κορονοιό και αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγείται στη δικαστική αίθουσα, ωστόσο, το ενδεχόμενο να δίκη του να προχωρήσει σε διακοπή είναι ανοικτό καθώς ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης αναμένεται να επικαλεστεί κώλυμα, λόγω φόρτου εργασίας. 

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο

Με διαφορά λίγων λεπτών οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο και ο Δημήτρης Λιγνάδης καθώς κρατούνται στο ίδιο κελί και δικάζονται σε διπλανές αίθουσες.

Τι θα υποστηρίξει στο δικαστήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος ενώπιον του δικαστηρίου θα προβάλει τον ισχυρισμό του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής και με αυτό τον τρόπο θα επιχειρήσει να χτίσει την υπερασπιστική του γραμμή δικαιολογώντας ακόμη και την απόφαση του να κρεμάσει το σκύλο της οικογένειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος για να στηρίξει τη θέση του θα επικαλεστεί το ημερολόγιο της άτυχης Καρολάιν, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και τις αναφορές της στις εντάσεις που είχαν και την πρόθεση της να τον εγκαταλείψει.

Παράλληλα, η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φέρεται έτοιμη να εστιάσει στις μαρτυρίες δυο πραγματογνωμόνων, ενός ιατροδικαστή και ενός ψυχιάτρου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του αλλά και τον τρόπο που έφτασε σε ένα έγκλημα το οποίο, όπως λένε, δεν είχε προσχεδιάσει. Η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου εκτιμά ότι οι μαρτυρίες των πραγματογνωμόνων θα είναι αυτές που θα ρίξουν φως σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης και θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

Μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση θεωρείται η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στην οποία η Κορολάιν φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί φόβους και ανησυχίες. Η μάρτυρας, η οποία έζησε από κοντά για λίγους μήνες το ζευγάρι, έχει καταθέσει πως ο κατηγορούμενος είχε τον «απόλυτο έλεγχο» στη ζωή της Καρολάιν κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «συνεξαρτητική σχέση» του ζευγαριού, το οποίο ζούσε σε μια «αρρωστημένη κατάσταση».