Κινητό με το οποίο φέρεται να έκανε ακόμα και βιντεοκλήσεις κατείχε παράνομα στη φυλακή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά φέρεται να εντοπίστηκε με κινητό στις φυλακές Κορυδαλλού και μάλιστα να απολογήθηκε για αυτό στο πειθαρχικό συμβούλιο και να ομολόγησε το παράπτωμά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, στις 10 Φεβρουαρίου, ώρα 11 το βράδυ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στον θάλαμο 1 της Ζ’ πτέρυγας, όπου κρατείται ο Αναγνωστόπουλος, καθώς είχαν πληροφορίες ότι ο κρατούμενος είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, κάτι που απαγορεύεται ρητά.

Τη στιγμή της έρευνας ο 34χρονος φέρεται να πραγματοποιούσε βιντεοκλήση και μόλις αντιλήφθηκε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, προσπάθησε να κρύψει το κινητό κάτω από το μαξιλάρι, όμως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι το κατέσχεσαν μαζί με handsfree.

Έμπαινε και σε ιστοσελίδες

Μέσω του smartphone με κάρτα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε πρόσβαση στο ίντερνετ, έκανε βιντεοκλήσεις, ενώ είχε τη δυνατότητα να μπει σε ιστοσελίδες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Ο κρατούμενος κλήθηκε σε απολογία στο πειθαρχικό συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει η εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού.

Εκεί φέρεται να ομολόγησε την ενοχή του και να είπε ότι είχε το κινητό για να μιλάει με τους γονείς του που βρίσκονται στην Αλόννησο ώστε να μαθαίνει νέα της κόρης του Λυδίας. Ο Αναγνωστόπουλος αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος του έδωσε το κινητό, λέγοντας μόνο ότι του το «άφησε ένας κρατούμενος που έφυγε», σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Έκανε προσφυγή

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τιμωρήθηκε με ποινή 100 πόντων και στέρηση εργασίας έξι μηνών, ενώ παρά την ομολογία του για την κατοχή του κινητού, κατέθεσε προσφυγή.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις φυλακές, φαίνεται πως προχώρησε σε αυτή τη νομική ενέργεια προκειμένου να μη στερηθεί τα μεροκάματα που θα έκανε στην καντίνα της φυλακής μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να εξεταστεί η προσφυγή του.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος πιλότος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Παρασκευή 8 Απριλίου, συνολικά 11 μήνες μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που συντάραξε το πανελλήνιο.