Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία την Τρίτη (5/4) οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Η 33χρονη βρίσκεται απομονωμένη σε ειδικό κελί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε 24ωρη παρακολούθηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η ίδια ζητά συνεχώς να έχει επικοινωνία με το δικηγόρο της, την αδερφή της και τη μητέρα της ενώ χρησιμοποιεί συχνά δικό της καρτοτηλέφωνo.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού, στο κελί της 33χρονης για λόγους ασφαλείας δεν υπάρχουν σεντόνια, ενώ έχουν αφαιρεθεί τα κορδόνια από τα παπούτσια της και κάθε επικίνδυνο αντικείμενο.

Επίσης δεν της έχει επιτραπεί να έχει αναπτήρα, επομένως κάποιος αστυνομικός της ανάβει το τσιγάρο όταν θέλει να καπνίσει.

«Αν θέλει να ανάψει ένα τσιγάρο, αιτηθεί ότι θέλω να κάνω ένα τσιγάρο, παρουσία του υπαλλήλου, θα της ανάψουν το τσιγάρο και θα κάνει το τσιγάρο για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Πολύκαρπος Μπήλιος.

«Δικαιούται να έχει τηλεόραση, δικαιούται να έχει την επικοινωνία με τους συγγενείς της, δικαιούται να έχει την επίσκεψη της από τον συνήγορο της, δεν είναι τιμωρημένη, δεν είναι σε καθεστώς τιμωρίας για να της απαγορευτεί κάτι» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Το πρώτο 24ωρο στον Κορυδαλλό, η 33χρονη κατηγορούμενη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, κοιμήθηκε κανονικά το μεσημέρι και το βράδυ, προαυλίστηκε δύο φορές, μόνη της, και επικοινώνησε με την μητέρα της και την αδελφή της.

Ζητά να αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με βραχιολάκι

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να κάνει μέσω του συνηγόρου της αίτημα αποφυλάκισης ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινή της κράτησης, σε κράτηση με περιοριστικούς όρους όπως με κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Αυτό που ζητά είναι να αφεθεί ελεύθερη όσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες.