Για το τεκμήριο αθωότητας στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

«Σαν νομικοί δεν μπορούμε να περιφρονήσουμε το τεκμήριο αθωότητας. Αναφέρομαι στις σκηνές κατά την προσαγωγή της κατηγορουμένης στον ανακριτή. Ήδη αυτή την υπόθεση την έχουν εκτιμήσει και αναλύσει 4 θεσμικοί φορείς της δίωξης και τη δικαιοσύνης. Όλα αυτά συνιστούν ένα προσωρινό τεκμήριο ισχυρών ενδείξεων ενοχής. Αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Νομίζω όμως ότι πρέπει να ακουστεί ότι το τεκμήριο αθωότητας δεν πρέπει να περιφρονείται» είπε.

Ο μαζικός προπηλακισμός της κατηγορουμένης όταν πήγαινε στον ανακριτή αφήνει στον κ. Δημητρίου μια στενάχωρη αίσθηση. «Μου αφήνει στενάχωρη εντύπωση, αλλά και το ότι κανείς από το περιβάλλον της δεν έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας» σημείωσε.

«Θα μας απασχολήσει ο τομέας της ψυχιατρικής σε αυτή την υπόθεση»

«Γίνεται έρευνα για άλλα περίεργα περιστατικά που έχουν γίνει στον κύκλο της κατηγορουμένης και αν έχει εμπλοκή. Ο τομέας της ψυχιατρικής θα μας απασχολήσει σε αυτή την υπόθεση, ωστόσο αν αποδειχθεί ότι έχει διαπράξει τα εγκλήματα, δεν νομίζω ότι υπάρχει νόσημα που της μειώνει τον καταλογισμό για τις πράξεις της», τόνισε ο κ. Δημητρίου.

«Είναι ζήτημα το αν μπορούν να αντληθούν στοιχεία μετά από τόσα χρόνια για τα άλλα δύο παιδιά. Δεν πιστεύω ότι οι γιατροί δεν υποψιάστηκαν κάτι. Τώρα μιλάμε όλοι γιατί η υπόθεση έχει λάβει δημοσιότητα. Σε μια μικρή πόλη φανταστείτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιος θα πάρει την ευθύνη να καταγγείλει τέτοιου είδους περιστατικά;» ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.