Από τις ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου, τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου «κρέμεται» αυτή τη στιγμή το επόμενο βήμα της έρευνας. Από αυτή την έρευνα αναμένεται άλλωστε να προέλθει η νευραλγική πληροφορία του αν αναζήτησε διαδικτυακά πληροφορίες για την κεταμίνη και την δράση της αλλά και τρόπους να την προμηθευτεί. Τόσο σημαντικό είναι αυτό το κομμάτι της έρευνας, που άμεσα αναμένεται να δοθεί εισαγγελική εντολή για την εκταφή της Τζωρτζίνας για να αφαιρεθεί από το φέρετρο της το tablet που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούσε η μικρή πριν το θάνατο της. Να σημειωθεί πάντως εδώ πως σύμφωνα με τον γνωστό αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αναζήτηση ουσιών στο διαδίκτυο από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης, ανέφερε στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μπαμ» πως η κεταμίνη δεν υπήρχε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbeast στο εν λόγω νοσοκομείο, όντως η παιδιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα δεν διαθέτει κεταμίνη στο φαρμακείο της. Κεταμίνη όμως υπάρχει στο νοσοκομείο η οποία χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται από τους αναισθησιολόγους. Αυτά τα φάρμακα βρίσκονται σε κλειδωμένο φαρμακείο στο οποίο η είσοδος των εργαζομένων γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και κάθε τι που «βγαίνει» από το φαρμακείο καταγράφεται.

Για το κομβικό σημείο της «διαδρομής της κεταμίνης» ο έμπειρος δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης τονίζει μιλώντας στο Newsbeast τα εξής: «Και μόνο να δείξει αυτή η έρευνα ότι η κατηγορούμενη αναζητούσε πληροφορίες για το τι είναι η κεταμίνη και πως να την προμηθευτεί, είναι υπέρ αρκετό. Το κατηγορητήριο θα είναι πια πάρα πολύ σφιχτό. Ούτε βιντεοκάμερα που να δείχνει ότι κάνει ένεση στο παιδί ή του δίνει με κάποιο τρόπο την κεταμίνη χρειαζόμαστε ούτε από ποιον και πως την προμηθεύτηκε. Και μόνο να έχει αναζητήσει στο διαδίκτυο την ουσία θα έχουμε ένα ακράδαντο στοιχείο. Η ίδια θα κληθεί μετά να εξηγήσει για ποιον λόγο έψαχνε την κεταμίνη. Αλλά και απαντήσεις να μην δώσει καθόλου, αυτό θα είναι αδιάφορο για τις αρχές. Άλλωστε η πεποίθησή μου είναι ότι ακόμα και να βρεθεί ίχνος στις ηλεκτρονικές συσκευές της, η ίδια δεν θα παραδεχτεί τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση, ομολογήσει δεν ομολογήσει, θα της επιβληθούν ισόβια με εκτιτέα χρόνια τα 20. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτό είναι το σύστημα στην Ελλάδα».

Γιάννης Μαρακάκης

«Δεν θα ομολογήσει αλλά μπορεί να κάνει λάθη στις καταθέσεις της»

Για τον ιδιωτικό ντεντέκτιβ Γιώργο Τσούκαλη η έρευνα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες. «Ο πρώτος είναι η μαεστρία της ανάκρισης» σημειώνει ο ίδιος και συνεχίζει: «την πρώτη φορά που καταθέτει κάποιος δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου αλλά του ύποπτου ή του μάρτυρα. Αν είναι αλήθεια αυτά που λέει σε μια μεταγενέστερη κατάθεση θα πει τα ίδια. Αν δεν λέει όμως λέει αλήθεια, στην διαδρομή κάτι θα του ξεφύγει. Η μαεστρία και η επιστημοσύνη των ανακριτών λοιπόν μπορούν να αναδείξουν αυτές τις λεπτομέρειες και να συνθέσουν όλο το παζλ.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι το laptop που της κατασχέσαν και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή της όπως το κινητό της αλλά και η άρση του απορρήτου. Η έκθεση που θα δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι πολύ σημαντική. Το τι θα δείξουν οι συσκευές της δηλαδή είναι το Α και το Ω της έρευνας αυτή τη στιγμή για να πάρουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για τη διαδρομή της κεταμίνης. Αν δεν βρεθούν ισχυρά στοιχεία στην ενασχόληση της κατηγορούμενης με τις φαρμακευτικές ουσίες το κατηγορητήριο θα αδυνατίσει. Το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο όμως να συμβεί αυτό.

Ρούλα Πισπιρίγκου

»Αυτή η έρευνα θα μας δείξει επίσης αν υπάρχει συνοδοιπόρος ή συνοδοιπόροι σε αυτό το έγκλημα που την προμήθευσαν με την ουσία ή την βοήθησαν ή γνώριζαν γι’ αυτήν και το απέκρυψαν.
Ο τρίτος σημαντικός πυλώνας είναι η ενεργοποίηση των μαρτύρων. Μιλάμε για μια υπόθεση που είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα και όσο πιο ψηλά ανεβαίνει τόσο πιο πολλοί ενεργοποιούνται. Η παραμικρή λεπτομέρεια που ενδεχομένως καταθέσουν θα βοηθήσει τα μέγιστα.

Και στη συνέχεια είναι η επαναξιολόγηση των ιατροδικαστικών εκθέσεων των άλλων δύο παιδιών. Της Τζωρτζίνας η επαναξιολογημένη έκθεση μίλησε και τα είπε όλα. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και με αυτές των άλλων δύο παιδιών.

»Να πως πάντως πως γνωρίζω καλά ότι η υπόθεση από την αστυνομία είναι πάρα πολύ καλά δεμένη με πολλές μαρτυρίες και καταθέσεις και με πολλούς ακόμα, από το περιβάλλον της Ρούλας στην Πάτρα, έτοιμους να καταθέσουν. Πιστεύω επίσης ότι κάποιοι από τους γιατρούς θα κληθούν να ξανακαταθέσουν».

«Δεν θα την βοηθήσει και πολύ ο ανιχνευτής ψεύδους- Σατανικό το μυαλό της»

Κατά τον κο Τσούκαλη, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι μια γυναίκα χειριστική με όλους. Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Με τους γιατρούς για παράδειγμα μέσα στα νοσοκομεία- όπου ήθελε τους αποδομούσε, όπου ήθελε τους χρησιμοποιούσε για το συμφέρον της. Ο τρόπος που προμηθεύτηκε την κεταμίνη θα έχει και αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα της- την χειριστικότητα. Πάντως, βρεθεί δεν βρεθεί ο τρόπος που την προμηθεύτηκε, αυτή η γυναίκα δεν θα ομολογήσει.

Γιώργος Τσούκαλης
Γιώργος Τσούκαλης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται ότι κινείται σε ασφαλή νερά γι’ αυτό και μας μιλάει με άνεση για ανιχνευτή ψεύδους. Τα άτομα αυτά είναι τόσο χειριστικά που θεωρούν ότι όλα τα καταφέρνουν. Ακόμα όμως και να της το δώσουν αυτό, τον ανιχνευτή ψεύδους δηλαδή, και να βρεθεί ότι δεν λέει ψέματα, θα είναι σαν πραγματογνωμοσύνη, δεν αναμένεται να παίξει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. Θα είναι ένα ασθενές στοιχείο, δεν αναμένεται να την βοηθήσει και πολύ. Αυτές οι εκθέσεις έχουν κουλτούρα χρήσης στην Αμερική, όχι εδώ.

Το μυαλό της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι σατανικό. Και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν χειριστικός αλλά στο τέλος κατέρρευσε και ομολόγησε. Με την Πισπιρίγκου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτο. Φαίνεται από το βλέμμα της, δεν μπορείς να την αφουγκραστείς«.