Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στο Νεκροταφείο της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Η αρχική αισιοδοξία των διωκτικών αρχών, πού αρχικά πίστεψαν πως μέσα από μαρτυρίες κατοίκων και υπαλλήλων του Κοιμητηρίου, αλλά και τις κάμερες ασφαλείας γειτονικών κτιρίων θα φανέρωναν τον ή την δράστη, δεν έχουν τελεσφορήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, το νεκρό βρέφος φέρει χαρακτηριστικά ασιατικής καταγωγής, με τις έρευνες των διωκτικών αρχών να στρέφονται και προς τη μεριά μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι ζουν στην περιοχή της Θέρμης και στο γειτονικό καταυλισμό Ρομά στη Θέρμη.

Πιθανή η διατήρηση σε φορμόλη

Μάλιστα, το γεγονός ότι το νεογνό βρέθηκε νεκρό με τον ομφάλιο λώρο, καθώς και το γεγονός ότι ο εγκέφαλος του -εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα όργανα- παρουσίαζε εικόνα μερικής αποσύνθεσης, όπως προέκυψε από τη νεκροτομή, οδηγεί τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων στην εκτίμηση πώς το πρόωρο αγοράκι όχι μόνο γεννήθηκε νεκρό, αλλά ο θάνατος του προσδιορίζεται αρκετές ημέρες πριν βρεθεί πεταμένο δίπλα στον κάδο απορριμμάτων.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε το thesstoday μέσω της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης η σορός δείχνει στοιχεία διατήρησης σε δοχείο με φορμόλη.