Για τις 25 Φλεβάρη διακόπηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της υπεράσπισης. Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, είπαν «ναι» στο αίτημα του Αλέξη Κούγια που ζήτησε την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης λόγω φόρτου εργασίας.

Λίγο νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην διακοπή της δίκης που ζήτησε η υπεράσπιση κάνοντας λόγο για «διακοπή σκοπιμότητας» που στόχο έχει την εξάντληση του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

«Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε η πολιτική αγωγή προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

Μάλιστα, σημείωσαν ότι οι μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν διαρκώς και να διαμένουν σε ξενοδοχείο μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας. Η πολιτική αγωγή ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα διακοπής εκδίκασης της υπόθεσης και τον αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου δικηγόρου ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Η υπεράσπιση αντέτεινε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο ήταν παρών ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης καθώς και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

Προηγουμένως το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Αλέξης Κούγιας, όπως έχει δικαίωμα, εξαίρεσε τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ενώ δυο ακόμη εξαίρεσε ο εισαγγελέας. Τελικά, η σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει τρεις γυναίκες τακτικές δικαστές, ένα άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ ο εισαγγελέας είναι άνδρας. Επιπλέον, κληρώθηκαν και δυο αναπληρωματικά μέλη καθώς η δίκη αναμένεται πολυήμερη.

Λίγο νωρίτερα τον Δημήτρη Λιγνάδη πλησίασε φιλικό του πρόσωπο και του έπιασε το χέρι. Ωστόσο, παρενέβησαν οι αστυνομικοί με τον κατηγορούμενο να κάθεται στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κάθεται στο εδώλιο για τέσσερις βιασμούς. Οι τρεις από τους καταγγέλλοντες βρίσκονται στο δικαστήριο και ο τέταρτος άνδρας, που έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσέλθει την ημέρα της κατάθεσής του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.