Το τι συνέβη το περίπου ένα λεπτό που διήρκησε η δολοφονική επίθεση στον Άλκη περιγράφει ο συνοδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε σταματημένο πίσω από τα άλλα δύο οχήματα των δραστών στην οδό Πλαστήρα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο που σταμάτησε αναγκαστικά επειδή σταμάτησαν τα δύο οχήματα που προπορεύoνταν και δεν έχει σχέση με την επίθεση. Όπως περιγράφει ο άνδρας που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, στην εκπομπή Tlive του Alpha, όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

«Τα δύο αμάξια ήταν σταματημένα ακριβώς μπροστά μου, ήμασταν πίσω τους, Είχαμε πάει Τούμπα σε ένα μαγαζί και γυρνούσαμε προς το σπίτι μας. Κι έτσι όπως στρίβουμε, είδαμε σταματημένα τα αμάξια και σταματάμε κι εμείς, δεν περιμέναμε να γίνει κάτι τέτοιο» αναφέρει αρχικά.

«Έγιναν όλα πολύ γρήγορα»

«Ξαφνικά βγαίνουν άτομα από τα αμάξια, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα ήταν. Πρέπει να ήταν δέκα μπορεί και παραπάνω, μπορεί και πιο λίγοι, πήγαιναν στο στενό που πέθανε το παιδί και αρχίζουν να πλακώνονται, τρέχουν πέρα δώθε κι εμείς ήμασταν σταματημένοι, καθόμασταν και λέγαμε “τι γίνεται”.
Άνοιξαν το πορτ παγκάζ αλλά δεν ξέρω τι έβγαλαν από το αμάξι, δεν φαινόταν και μετά συνέχισε έτρεχε προς το στενό εκείνο» προσθέτει.

«Γύρισαν προς τα αυτοκίνητα τρέχοντας, μπήκανε μέσα και φύγανε, πρέπει κάποιοι να ερχόντουσαν. Γιατί άκουσα και ένα “έρχονται, τρέξτε”, “έρχονται πάμε να φύγουμε”. Πολύ γρήγορα έγιναν όλα και γενικά δεν καταλάβαμε εμείς και πολλά από αυτά. Ένα με 2 λεπτά. Ξεκίνησαν να φεύγουν και μετά στρίψαμε κι εμείς δεξιά στον μονόδρομο» .