Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσε προχθές το απόγευμα στο Ζεφύρι, ένας 53χρονος Έλληνας ο οποίος κατηγορείεται για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο Ελληνίδες, ηλικίας 33 και 34 ετών και άλλοι άγνωστοι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, από κοινού με τους συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει το τελευταίο τετράμηνο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας κινούμενα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα, τα προσέγγιζαν και με το πρόσχημα ότι ήταν λογιστές και ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικού τους προσώπου, τα εξαπατούσαν με πρόσχημα ότι δικαιούνται επιστροφής σημαντικού χρηματικού ποσού, από την εφορία, και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά για την αγορά «παράβολου» που ήταν αναγκαίο για την είσπραξη. Σε κάποιες περιπτώσεις τους μετέφεραν σε Τραπεζικά καταστήματα, για να πραγματοποιήσουν ανάληψη χρηματικών ποσών που στη συνέχεια τους παρέδιδαν.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με τη μέθοδο αυτή έχουν εξαπατήσει τέσσερις ηλικιωμένους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Επίσης, και οι τρεις ανωτέρω κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.