Σε μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία σχετικά με το αιματηρό οπαδικό επεισόδιο με νεκρό στη Θεσσαλονίκη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην περιοχή Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, η σύλληψη σχετίζεται με έναν ναυτικό πυρσό που είχε στη κατοχή του ο ένας από τους 15 προσαχθέντες και όχι με την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης συνεχίζονται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Σε πέντε άτομα επιτέθηκαν οι δράστες του φονικού

Πέντε φαίνεται πως ήταν συνολικά τα άτομα που δέχθηκαν τη φονική οπαδική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, από την οποία ένας 19χρονος έπεσε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ δύο ακόμη νεαροί, 19 και 20 ετών, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Κατά την ίδια ενημέρωση, της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το φονικό

Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη με νεκρό 19χρονο

Το φονικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεοδ. Γαζή και Ν. Πλαστήρα, κοντά στο γήπεδο του Άρη, όπου οι τρεις νεαροί κινούνταν με τα πόδια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα τούς πλησίασαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι της επίθεσης προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία μεταξύ του δράστη ή των δραστών και των θυμάτων.

Ο 19χρονος φαίνεται να υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ οι δύο τραυματίες παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβαν τις έρευνες, λαμβάνοντας καταθέσεις από περίοικους της περιοχής, ενώ εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα καταθέσουν και οι δυο τραυματίες.

«Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο»

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ της Δευτέρας (31/1) καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».