Σε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα καταγράφει τις εξηγήσεις του  για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών  το 2016 ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος ξεκίνησε την απολογία του στην ανακρίτρια, Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη που χειρίζεται την ανάκριση στον Άρειο Πάγο.   

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός, παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες στο γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας ενώ θα περάσει και πάλι αύριο το κατώφλι του Αρείου Πάγου για να ολοκληρώσει την απολογία του

Ο κατηγορούμενος , σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να επιμένει στον ισχυρισμό του περί «εικονικής» συμφωνίας με λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία η οποία συνδέεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να επικαλείται την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει για την υπόθεση αλλά και τις σχετικές αναφορές του στην  αρμόδια επιτροπή της Βουλής. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» φέρεται να λέει ο επιχειρηματίας στην απολογία του.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος καθώς εμφανίζεται ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της συγκεκριμένης υπόθεσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.