Ποτά-«μπόμπες» φέρεται ότι διαφήμιζε, μέσω ψεύτικου προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ένας 45χρονος, που συνελήφθη, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση. Στο ίδιο προφίλ «φιγουράριζαν» ακόμη φιάλες με αλκοόλ, που ο συλληφθείς κατηγορείται ότι είχε εισαγάγει παράνομα από το εξωτερικό, ενώ σκοπός του ήταν να διοχετεύσει το εμπόρευμα στην εγχώρια αγορά.

Σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε δύο χώρους στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, που ο 45χρονος -κατά την Αστυνομία- χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση και νόθευση των οινοπνευματωδών ποτών, κατασχέθηκαν 463 φιάλες αλκοόλ, αυτοκόλλητες ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών, ένας σκληρός δίσκος, μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, χειρόγραφες σημειώσεις, ηλεκτρονικά αρχεία κενών ή παραποιημένων δελτίων ταυτότητας, λίστες με φορολογικά στοιχεία άλλων προσώπων κ.ά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέρος των κατασχεμένων φιαλών είχαν εισαχθεί από το εξωτερικό, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί, ενώ άλλες περιείχαν άγνωστες προέλευσης αλκοόλη, η οποία στη συνέχεια μεταγγιζόταν σε κενά μπουκάλια επώνυμων εταιριών που εκτιμάται ότι ο 45χρονος συνέλεγε από κάδους απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και επιβαρύνσεις που απώλεσε το ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνουν τις 3000 ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.