Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες δύο κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια στην Αττική κι άλλες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για ηγετικά μέλη συμμορίας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα, η συνολική αξία της οποίας υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται σε τουλάχιστον 59 περιπτώσεις κλοπών με το περιουσιακό όφελος να ξεπερνά τα 330.000 ευρώ, με την ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει συνολικά 10 άτομα. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κοσμημάτων, 28 ρολόγια, το χρηματικό ποσό των 41.114 ευρώ, 7 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 35 κινητά τηλέφωνα και μπλε φάρος.

Δείτε εδώ τα στοιχεία των κατηγορούμενων