Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τεράστιο κύκλωμα μαστροπών, το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο κρύβεται πίσω από πασίγνωστη αλυσίδα αρτοποιείων σε ολόκληρη τη χώρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αποκαλύπτει το Έθνος.

Από αυτό αποκαλύπτεται πώς οι κοπέλες εκδίδονταν παρά τη θέληση τους, για να «ξεχρεώσουν» τη βίζα τους στην Ελλάδα, πως συντηρούνταν με κοκαΐνη για να μην αντιδρούν και πως κρατούνταν φυλακισμένες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, το Νοέμβριο του 2008 η αστυνομία, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ συνέλαβαν 23 άτομα ως μέλη σπείρας σωματεμπορίας. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «λευκός άρτος». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση που έκανε εμπόριο λευκής σάρκας και νομιμοποιούσε τα έσοδα, μέσω της αλυσίδας αρτοποιίας που διατηρούσε ο αρχηγός. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τρίτη, 31 Μαρτίου.

Το κύκλωμα φέρεται σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ να συνεργαζόταν με γραφεία ευρέσεως εργασίας σε χώρες της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Εκεί εντοπίζονταν οι πιο καλλίγραμμες, τους υπόσχονταν ότι θα τους βρουν δουλειά στην Ελλάδα και τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Όταν τα κορίτσια έφταναν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τις παραλάμβανε ένας Μολδαβός στενός συνεργάτης των αφεντικών και τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα του κυκλώματος.

Για την «εξυπηρέτηση» αυτή, τις χρέωναν με 30.000 ευρώ και μετά τους έλεγαν πως θα τους ξεπλήρωναν με την εργασία τους. Μεταξύ άλλων οι νεαρές κοπέλες σύντομα ανακάλυπταν ότι στα… καθήκοντά τους για να αποπληρώσουν το χρέος τους ήταν να χορεύουν στα νυχτερινά κέντρα που διατηρούσε η οργάνωση στην Αττική και να κλείνουν ερωτικά ραντεβού. Όσες αντιδρούσαν, πείθονταν με βία και απειλές.

Σε αυτό το σημείο «έμπαιναν» στο παίχνίδι οι φούρνοι, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέσω αυτών ξεπλένονταν ο πακτωλός χρημάτων. Έτσι κι αλλιώς είχαν συστήσει μια κυπριακή offshore για να αποφεύγουν τους ελέγχους. Από τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ. Σημειώνεται εδώ ότι τα μαγαζιά αυτά, όπως και κάποια άλλα που φέρονται να κατέχουν οι κατηγορούμενοι, συνεχίζουν να λειτουργούν, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι ίδιοι ιδιοκτήτες, που πλέον εμφανίζονται μόνο στις αλυσίδες των αρτοποιείων.

Μάλιστα, αδιαμφισβήτητος αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων. Υπαρχηγός, ήταν ο αδερφός του. Ο αρχηγός εμφανιζόταν καθημερινά στα νυχτερινά κέντρα.

Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα είχε και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος πληρωνόταν αδρά για να ειδοποιεί για τις ξαφνικές εφόδους που μπορεί να έκαναν οι αστυνομικές Αρχές.

Περισσότερες από 50 γυναίκες φέρονται να εργάζονταν στα στριπτιζάδικα του κυκλώματος σύμφωνα με τις καταθέσεις των αξιωματικών της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Το πρόγραμμα μάλιστα, περιλάμβανε και live sex που προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους την πασίγνωστη αλυσίδα φούρνων.