Τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από το σπίτι του γιατρού και πατέρα της κόρης της, στο Χαλάνδρι, δίνει σήμερα (15.11) ενώπιον της 11ης ανακρίτριας η 49χρονη εικαστικός.

Η γυναίκα, η οποία πυροβόλησε τον 68χρονο μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους, απολογείται κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Η 49χρονη κατηγορείται ότι είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον γιατρό τον οποίο πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να οδηγηθεί στο χειρουργείο του «Γεννηματάς».

Η 12χρονη στην κατάθεση της φέρεται να περιγράφει πως η μητέρα της έβγαλε από την τσάντα της το όπλο και το έστρεψε προς τον πατέρα της. Ωστόσο, η 49χρονη ισχυρίζεται πως το όπλο ανήκε στον 68χρονο γιατρό και εκείνη τον αφόπλισε για να μην κάνει κακό στην ίδια αλλά και την κόρη τους η οποία ήθελε να την ακολουθήσει.

Χαλάνδρι: «Έσωσα τη ζωή του παιδιού μου» λέει η εικαστικός

Η κατηγορούμενη εμφανίζεται να υποστηρίζει πως είχε ραντεβού με τον γιατρό για να δει την 12χρονη την οποία είχε να συναντήσει πάνω από ένα χρόνο. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως πάνω στην πάλη το όπλο εκπυρσοκρότησε και εκείνη λιποθύμησε. Όταν συνήλθε, λέει, είδε σοκαρισμένη το παιδί να κρατά το όπλο.

«Έσωσα τη ζωή του παιδιού μου. Εγώ και η κόρη μου θα ήμασταν νεκρές τώρα. Δεν ήθελα να συμβεί κακό σε κανέναν. Έσωσα το παιδί μου και τη ζωή μου.» ανέφερε σε δήλωση της η κατηγορούμενη έξω από το γραφείο της ανακρίτριας την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο, από το περιβάλλον του γιατρού, με τον οποίο η εικαστικός είχε πολύχρονη δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια της 12χρονης, κάνουν λόγο για «αστειότητες και θέατρο του παραλόγου» από μια γυναίκα χειριστική , χωρίς όρια που έχει «μοναδική ικανότητα να φτιάχνει σενάρια».

Μετά την απολογία της κατηγορούμενης ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Πώς είναι η υγεία του οφθαλμίατρου

Ο 68χρονος γιατρός είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση και σήμερα οι γιατροί θα αποφασίσουν αν θα βγει από την Εντατική. Ο άνδρας, που νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματά, αποσωληνώθηκε την Παρασκευή.

Μετά το πολύωρο χειρουργείο, αφού είχε δεχτεί τέσσερις σφαίρες, έχουν αποκατασταθεί. Όταν ξύπνησε από το χειρουργείο, σύμφωνα με το Mega, ρώτησε σε τι κατάσταση είναι το παιδί.

Όπως δηλώνουν οι γιατροί, ο 68χρονος θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του και κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, είτε κατά τη διάρκεια της χειρουργείου, ενώ θα περάσουν αρκετές ημέρες, ίσως και μια εβδομάδα για να μπορέσουν να πουν ότι διέφυγε τον κίνδυνο.