Εισαγγελέας για τις «μαϊμού» αποκλειστικές στη Θεσσαλονίκη

Αφορμή οι συλλήψεις δυο γυναικών κατά τη διάρκεια της νύχτας


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:40
13/02/2015
Εισαγγελέας για τις «μαϊμού» αποκλειστικές στη Θεσσαλονίκη
1
loading

Έρευνες διεξάγονται σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, όπου γυναίκες εμφανίζονται ως δήθεν αποκλειστικές νοσοκόμες και χωρίς γνώσεις νοσηλευτικής και άδεια επαγγέλματος, παρέχουν αποκλειστικές υπηρεσίες σε ασθενείς.

Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε σήμερα στην Αστυνομία τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το φαινόμενο της παροχής υπηρεσιών υγείας, από νοσοκόμες «μαϊμού» και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες, που τυχόν προκύψουν.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η σύλληψη δύο γυναικών στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορούνται ότι παρείχαν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικού νοσοκόμου, χωρίς να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Πρόκειται για μία 53χρονη ελληνικής καταγωγής και μία 48χρονη αλλοδαπή, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, στερούνταν άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, ενώ, παράλληλα, δεν ήταν καταχωρημένες στο εθνικό μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων.

Οι δύο συγκεκριμένες συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια της νύχτας, σε ισάριθμα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών αστυνομικών ελέγχων, για την αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας, της έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο, αλλά και της φοροδιαφυγής, αφού οι νοσοκόμες «μαϊμού», δεν εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar sager

    Ελπίζω αυτή να είναι μόνο η αρχή και οι διωκτικές αρχές να συνεχίσουν το έργο τους, διότι κάθε βράδυ χιλιάδες "αποκλειστικές" παρέχουν υπηρεσίες χωρίς να είναι εκπαιδευμένες, εκμεταλλευόμενες 1ον την υποστελεχωση των δημοσιων νοσοκομειων και 2ον τον πονο συμπολιτων μας. Βέβαια, και αυτοί που τις προσλαμβάνουν ευθύνονται. Να μην σχολιάσω δε, και το γεγονός ότι καμία από τις "αποκλειστικές" δεν κόβουν απόδειξη ούτε για δείγμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει