Κάθειρξη 15 ετών επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Η ίδια ποινή, δηλαδή 15 έτη, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στον γιό του πρώην υπουργού Μιχάλη.

Οι δικαστές επέβαλαν ισόβια κάθειρξη και 12 έτη στον πρώην νομικό Σύμβουλο του ελληνικού κράτους Αναστάσιο Σοφό και 12 έτη στη σύζυγό του Μαρία. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε ο φυγόδικος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάν.

Οι δικαστές έκριναν ότι προέκυψαν επαρκή στοιχεία ώστε να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της δωροδοκία και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην Κύπριος πολιτικός το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντας του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Σε δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε: «Τρεις Ελληνίδες δικαστές αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό και με βάση τα συκοφαντικά ψεύδη ενός ήδη καταδικασθέντος και ενός πρώην φυγόδικου και νυν φυγόποινου. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Humanum errare. Γι αυτό και τις εσφαλμένες δικαστικές αποφάσεις διορθώνουν άλλα ανώτερα δικαστήρια. Στο δευτεροβάθμιο θα αποφευχθούν πλάνες και σφάλματα, θα αποδειχθεί η αλήθεια».