Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων ορεινών χωριών της επαρχίας Καλαμπάκας για την απουσία αγροτικού ιατρού για ένα μήνα περίπου.

Κάτοικοι του Αμπελοχωρίου γνωστοποίησαν πως στο χωριό τους κάθε Τρίτη μετέβαινε ιατρός, ο οποίος εξέταζε τους κατοίκους (κυρίως ηλικιωμένους) και συνταγογραφούσε τα φάρμακά τους.

Ο Δήμαρχος Καστανιάς Κώστας Τόλης όπου τοποθετήθηκε για το θέμα ανέφερε πως το πρόβλημα προέκυψε γιατί η Νομαρχία απέσπασε τον ιατρό και τον χρησιμοποιεί ως επιτηρητή στις εξετάσεις στα ΤΕΦΑΑ.

Σε παρέμβασή του ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης δήλωσε αναρμόδιος για την απόσπαση του ιατρού και ανέφερε πως αυτό αποτελεί αντικείμενο αρμοδιότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων και της Διοίκησης αυτού.

Το θέμα πήρε διαστάσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καλαμπάκας (Ρ. Σταγών) και εκλήθη να δώσει λύση η Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Πέτσα.

Την απάντηση και την λύση στο πρόβλημα έδωσε τελικά ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας Ιωάννης Παπανίκος.

Ο κ. Παπανίκος επιβεβαιώνοντας τα γεγονότα και αιτιολογώντας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων είπε πως το πρόβλημα που παρατηρήθηκε οφείλεται στο γεγονός πως οι γιατροί που εξυπηρετούσαν την συγκεκριμένη περιοχή πήραν άδεια. Η αντικατάστασή τους έγινε και εντός της εβδομάδος αναμένονταν η επίλυση του προβλήματος.

Όμως για τις ανάγκες των εξετάσεων στα ΤΕΦΑΑ αυτήν την εβδομάδα ο συγκεκριμένος ιατρός «χρησιμοποιείται» ως επιτηρητής.

Ο κ. Παπανίκος υποσχέθηκε πως από την ερχόμενη Τρίτη θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόγραμμα επισκέψεων στα χωριά της επαρχίας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για τέτοια θέματα (επίσκεψη ιατρού) είναι δικαιολογημένες και αυτό γιατί στα ορεινά χωριά διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι που δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης στα Κ.Υ. ή στο Νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη και συνταγογράφηση.

Πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ