Τη βεβαιότητα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του διαθέτουν τρίτο κατάλυμα-γιάφκα, εκτός των δύο που έχουν βρεθεί σε Ανάβυσσο και Λουτράκι, εκφράζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Πιθανολογούν, μάλιστα, ότι το κρησφύγετο που αναζητείται βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, αντίθετα με τα προηγούμενα δύο, τα οποία βρέθηκαν σε απομονωμένες περιοχές περιφερειακά του Λεκανοπεδίου και του νομού Αττικής.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασε αισιοδοξία για άμεσο εντοπισμό του οικήματος. Πρόσθεσε ακόμα τα εξής: «Μετά την απόδρασή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού, τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» επρόκειτο να χωριστούν σε δύο ομάδες. Η πρώτη θα κατευθυνόταν στο κρησφύγετο στην Περαχώρα Λουτρακίου και η δεύτερη στο κρησφύγετο που αναζητούμε στην Αθήνα». Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο δράσης των μελών της «Συνωμοσίας» μετά την απόδρασή τους από τον Κορυδαλλό δεν έχουν γίνει γνωστές. Θεωρείται, ωστόσο, δεδομένο ότι πρόθεσή τους ήταν να προχωρήσουν σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων.

Την ίδια ώρα, υπόνοιες ότι το σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού για την απελευθέρωση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» χρηματοδοτήθηκε από βαρυποινίτες που κρατούνται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου εξέφρασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι για την αγορά των όπλων και των εκρηκτικών που βρέθηκαν σε Ανάβυσσο και Λουτράκι και τη μίσθωση των ακινήτων απαιτήθηκαν χρήματα που δεν διαθέτουν τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης. «Δεν έχουν σημειωθεί ένοπλες ληστείες τραπεζών, που να αποδίδονται σε συνεργούς των έγκλειστων μελών της “Συνωμοσίας”», δήλωσε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα.

Αξιωματικοί που μετέχουν στις έρευνες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι τη χρηματοδότηση του σχεδίου απόδρασης ανέλαβε βαρυποινίτης, για τον οποίο έχουν και στο παρελθόν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για διασύνδεσή του με μέλη των «Πυρήνων». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανό στο σχέδιο απόδρασης να μη συμμετείχαν μόνο τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, αλλά και ποινικοί κρατούμενοι που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του συγκεκριμένου βαρυποινίτη.