Το ποσό των 2.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν επιτήδειοι στη Νέα Μανωλάδα, από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Οι δράστες ζήτησαν περισσότερα χρήματα όμως κατάφεραν με διάφορες δικαιολογίες να πάρουν το προαναφερθέν ποσό.

Μια γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια 76χρονη, στην οποία συστήθηκε ως δικηγόρος και της ζήτησε να παραδώσει το ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να διεκπεραιώσει υπόθεση που αφορούσε σε τροχαίο ατύχημα, στο οποίο φέρονταν να είχαν εμπλακεί τα παιδιά της παθούσας.

Η υποτιθέμενη δικηγόρος έκλεισε ραντεβού στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας, όπου θα περίμενε συνεργάτης – στην ουσία συνεργός της, για να παραλάβει τα χρήματα. Στο ραντεβού πήγε ο σύζυγός της 76χρονης και παρέδωσε το ποσό των 2.000 ευρώ, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Το περιστατικό συνέβη προχθές, αλλά δεν ήταν το μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον άλλες τέσσερις καταγγελίες έγιναν στην Αστυνομία για άγνωστα άτομα που με τον ίδιο τρόπο επικοινώνησαν και ζήτησαν χρήματα προσποιούμενοι διάφορα γεγονότα σχετικά με τροχαία ατυχήματα και εμπλοκή συγγενικών προσώπων των υποψηφίων θυμάτων, χωρίς όμως να πείσουν.