Ο τραγικός επίλογος της ζωής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς γράφτηκε στη Φολέγανδρο όπου έκανε διακοπές με τον φίλο της. Η δολοφονία της άτυχης κοπέλας ήρθε να προστεθεί στα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα μετά το φονικό στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν ανοίγοντας εκ νέου το κεφάλαιο των γυναικοκτονιών στη χώρα μας.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Ο 30χρονος άνδρας ομολόγησε πως την έριξε στον γκρεμό ισχυριζόμενος πως ήταν η «κακιά στιγμή». «Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση» ανέφερε στις Αρχές που αναζητούν απαντήσεις για το πως ο καθ΄ ομολογίαν δράστης έκοψε το νήμα της ζωής της 26χρονης φίλης του.

Ο σύντροφος της Γαρυφαλλιάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή η κοπέλα φέρεται πως όταν έπεσε στη θάλασσα ήταν ζωντανή ενώ στο σώμα της εντοπίστηκαν πολλαπλές κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Όπως όμως επισημαίνει μιλώντας στο Newsbeast ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία τελικά θα δείξουν εάν η εκδοχή που παρουσίασε στην Αστυνομία είναι πραγματική.

Ο 30χρονος καθ΄ομολογίαν δράστης

Φολέγανδρος: «Θα διαπιστώσουμε εάν υπάρχει διαφορετική πραγματικότητα»

«Θα πρέπει να αναμείνουμε το πέρας της ιατροδικαστικής εξετάσεως και συγκεκριμένα τις εργαστηριακές εξετάσεις όπως την ιστολογική εξέταση και την τοξικολογική. Επίσης θα πρέπει να διενεργηθεί κλινική εξέταση και τοξικολογική για τον φερόμενο δράστη ενώ τέλος θα πρέπει να υπάρξει ενδελεχής μελέτη του αυτοκινήτου από ειδικό πραγματογνώμονα» τονίζει μιλώντας στο Newsbeast ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων

«Μετά το πέρας όλων αυτών των εξετάσεων θα διαπιστώσουμε κατά πόσο η ομολογία του δράστη συνάδει με τον μηχανισμό και την αίτια θανάτου της κοπέλας και τελικά θα δούμε εάν η εκδοχή που ο ίδιος ομολογεί είναι πραγματική ή εάν υπάρχουν στοιχεία τα οποία δηλώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα» εξηγεί ο Γρηγόρης Λέων.

«Πρέπει να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια και να αναλυθούν όλα τα στοιχεία» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.