Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε στο Newsbeast για την υπερασπιστική γραμμή που χτίζει ο πελάτης του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Την ερχόμενη Τρίτη περιμένουμε τις πραγματογνωμοσύνες για την κάμερα για να δούμε αν πραγματικά ευσταθεί ο ισχυρισμός του εντολέως μου ή όχι- ότι δηλαδή αφαίρεσε τη μνήμη από την κάμερα μετά την τέλεση του αδικήματος» λέει ο κος Παπαϊωαννίδης στο Newsbeast και συμπληρώνει: «Αυτό είναι βασικό στοιχείο και το αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ισχυρισμός του για την κάμερα θα επιβεβαιωθεί. Σκοπός σε αυτή τη φάση είναι να δούμε τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος. Περιμένουμε ακόμα την εξέταση των μαρτύρων από τον κοινωνικό και οικογενειακό περίγυρο. Θα κληθούν μάρτυρες και από την πλευρά του θύματος και από την πλευρά του Αναγνωστόπουλου. Η ανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Από όλα αυτά, θα δούμε και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ζευγάρι και ήταν για καιρό κακή. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κίνητρο και δεν μιλάμε για δόλο. Ο νομικός χαρακτηρισμός του αν ήταν σε βρασμώ όταν οδηγήθηκε σε αυτό το αδίκημα θα κριθεί σε πολύ μετέπειτα στάδιο».

Όσον αφορά στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τα ελαφρυντικά τα οποία ενδεχομένως αναγνωριστούν στον καθ ομολογία δολοφόνο, ο κος Παπαϊωαννίδης σχολιάζει το εξής: «είναι πολύ μακρινό σενάριο τα ελαφρυντικά. Όποιος κάνει μαντεψιές για ελαφρυντικά και ποινές δεν είναι δικηγόρος. Δικηγόρος είναι αυτός που θα διαφωτίσει κάθε πτυχή της δικογραφίας για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

Όσον αφορά τώρα στην καλλιέργεια του κλίματος που ήδη διαμορφώνεται γύρω από την υπόθεση, ο κος Παπαϊωαννίδης σημειώνει το εξής: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Τα μικτά ορκωτά δικαστήρια, με τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις ενόρκους, έχουν μεγάλη εμπειρία στην Ελλάδα. Θεωρώ πως θα αξιολογήσουν ορθά τα στοιχεία και θα δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο ίδιος πάντως παραδέχεται ότι η υπόθεση « έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Παρ’ όλα αυτά, η ανάλυση των πραγματικών γεγονότων της μοιραίας νύχτας έχει γίνει, δεν έχει να κρυφτεί ο Αναγνωστόπουλος σε κάτι άλλο. Μιλάμε για μια άδικη πράξη που την έχει ομολογήσει ο εντολέας μου.

Το διάστημα των 37 ημερών είναι όντως μια ειδοποιός διαφορά σε αυτή την υπόθεση, το ότι δεν αποκάλυψε δηλαδή την αλήθεια όλες αυτές τις ημέρες. Στην ερώτηση που του έκανα γιατί το κράτησε τόσο καιρό κρυφό μου απάντησε πως ήταν μια συμπεριφορά με γνώμονα το καλό του παιδιού του. Η βούληση του ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας, αργά ή γρήγορα».

Γλυκά Νερά: Η κηδεμονία της Λυδίας

Στο ζήτημα της κηδεμονίας της Λυδίας ο κος Παπαϊωαννίδης επαναλαμβάνει πως η θέση του εντολέα του είναι σαφής.

Όπως μας λέει ο συνήγορος υπεράσπισης του συζυγοκτόνου: «Δεν θα προβεί σε ουδεμία νομική πράξη σχετικά με την κηδεμονία της Λυδίας, την επόμενη φορά που αυτό θα συζητηθεί. Το μόνο που τον νοιάζει είναι το καλό του παιδιού του. Είναι πολύ πρώιμο τώρα το στάδιο για να διεκδικήσει το ο,τιδήποτε σε σχέση με την κηδεμονία της Λυδίας. Στην παρούσα φάση αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να είναι καλά το παιδί και ότι έγινε ομαλά η μετάβαση του μωρού στη μητέρα της Καρολάιν. Θέλει το καλύτερο δυνατό μέλλον για τη Λυδία και να βοηθήσει για αυτό όπως μπορεί».

«Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για καρτέλ ναρκωτικών»

Τέλος, με αφορμή τα σημερινά βρετανικά δημοσιεύματα των Mirror και Daily Mail που υπονοούν εμπλοκή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε υποθέσεις ναρκωτικών, ήταν φυσικό να ρωτήσουμε τον κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο οποίος είπε στο Newsbeast: «O εντολέας μου διαψεύδει απόλυτα τα δημοσιεύματα των ξένων μέσων που είδαν και σήμερα το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για καρτέλ ναρκωτικών και πολυτελή ζωή».

Ο κος Παπαϊωαννίδης τονίζει για άλλη μια φορά πως: «Ουδεμία σχέση έχει ο πελάτης μου με εμπλοκή σε ναρκωτικά. Ουδεμία σχέση είχε με τον Κρητικό που πήγαν να τον μπλέξουν, δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο όπως έχουν επίσης πει, ούτε και δεύτερα ημερολόγια υπάρχουν. Δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση και τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας. Πρώτη φορά τα ακούμε. Ακούγονται πολλά και διάφορα συνεχώς. Ένα από αυτά το ότι ο Αναγνωστόπουλος έχει κακή σχέση με την οικογένεια του. Μια χαρά σχέση έχει με τους δικούς του».

Όσο για τις αποκαλύψεις που ακούγονται ότι θα έρθουν και από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας της Καρολάιν, κα Μυλωνοπούλου o κος Παπαϊωαννίδης σημειώνει: «υπάρχει μια κατάθεση της κας Μυλωνοπούλου και αυτή εκτός δικογραφίας».