«Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγει όσο νωρίτερα γίνεται από τη φυλακή». Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Υπάρχει όμως μια κίνηση που μπορεί να κάνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του. «Ελπίζω να μην κάνει το λάθος να ρίξει τις ευθύνες στην νεκρή κοπέλα, γιατί έτσι θα επιβαρύνει τη θέση του. Αν έχει έστω μία ελπίδα να του αναγνωριστεί ένα ελαφρυντικό, θα ξεθωριάσει και αυτή η ελπίδα», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Πρωινό.

Ο ποινικολόγος μίλησε για τα χρόνια που θα μείνει στη φυλακή ο πιλότος. «Αν η ποινή που θα του επιβληθεί είναι ισόβια κάθειρξη, τότε θα πρέπει να καθίσει πραγματικά στην φυλακή 16 χρόνια και μέχρι τα 20 θα τα συμπληρώσει με μεροκάματα. Γι’ αυτό ο κύριος αυτός θέλει από την πρώτη μέρα να αρχίσει να εργάζεται. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγει όσο νωρίτερα γίνεται από τη φυλακή» είπε χαρακτηριστικά.

«Η δικογραφία είναι ώριμη για να εκδικαστεί. Το αδίκημα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» είπε και συνέχισε: «Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Από την άλλη πλευρά, ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να πει ακόμα και ψέματα προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και δεν έχει καμία ποινική ευθύνη γι’ αυτό».